VIDEO Șapte magrebieni și două călăuze, reținuți la frontiera româno-ungară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Șapte cetățeni străini și două călăuze române au fost reținuți de polițiștii de frontieră sătmăreni. Doi dintre cei șapte au mai încercat să iasă ilegal din țară în urmă cu 12 zile. 

Grupul de nouă persoane a fost reținut joi spre vineri noaptea. Polițiștii de frontieră din cadrul Compartimentului Sprijin Operativ al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră (STPF) Satu Mare au acționat în baza unor informații și au urmărit două autoturisme înmatriculate în Sălaj, în care se aflau  călăuzele și grupul de străini, până în localitatea Dorolț, situată la patru kilometri de Punctul de Trecere a Frontierei Petea, de la granița cu Ungaria. Cei șapte migranți, patru din Libia, doi din Maroc și un algerian, au vârste cuprinse între 13 și 41 de ani, iar doi dintre ei au mai fost reținuți de polițiștii de frontieră sătmăreni în 26 decembrie 2011, când au încercat să iasă ilegal din țară pe frontiera verde, prin aceeași zonă. Străinii erau însoțiți de două călăuze, Zoltan V., 36 de ani, din județul Satu Mare și Virgil P., 36 de ani, din județul Sălaj.
Potrivit STPF, cei șapte cetățeni străini intenționau să iasă ilegal din țară pe frontiera verde, pentru ca ulterior să ajungă într-o țară din spațiul Schengen. Cei șapte au fost preluați cu două mașini din apropierea municipiului Baia Mare și transportate până la intrarea în Dorolț, de unde urmau să traverseze granița pe jos, peste terenurile agricole din zona localității Petea. Șoferii au declarat că li s-a propus ca în schimbul sumei de 50 de euro să-i transporte pe cei șapte cetățeni străini din Baia Mare până la Dorolț. Șoferii sunt cercetați pentru trafic de migranți iar cei șapte străini străinii sunt acuzați de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite