VIDEO Cinci sătmăreni, prinşi în flagrant de procurorii DIICOT, au fost arestaţi pentru falsificare de bancnote

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cinci sătmăreni au fost arestaţi şi alţi 19 braşoveni sunt reţinuţi, după ce au fost prinşi de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Biroul Teritorial Satu Mare şi Serviciului Teritorial Braşov falsificând şi punând în circulaţie diferite bancnote.

În cursul zilei de marţi în judeţul Satu Mare au fost prinşi în flagrant cinci persoane care puneau în circulaţie diferite cupiuri de 50 de euro şi 100 de forinţi. Este vorba despre Georgel Andrei Vînt, Otto Andrei Boros, Sebastian Viorel Negrea, Claudiu Vidrean şi Doina Manuela Bicazan. Procurorii DIICOT au efectuat percheziţii domiciliare la aceste persoane, unde au descoperit şi confiscat o aparatură electronică, substanţe şi alte instrumente folosite la contrafacerea bancnotelor.

image

Foto: Claudiu Vidrean (stânga) şi Goergel Vînt (dreapta)

În cursul zilei de miercuri, procurorii au înaintat magistraţilor de la Tribunalul Satu Mare o propunere de arestare preventivă a celor cinci inculpaţi pe o perioadă de 29 de zile. Instanţa a soluţionat propunerea procurorilor în curul zilei de marţi şi a dispus arestarea lor pe durata propusă. Aceştia sunt cercetaţi în continuare pentru infracţiuni de aderare şi sprijinire a unui grup infracţional organizat în vederea săvârşirii de infracţiuni, falsificare de monedă, dar şi pentru înşelăciune.
Alte 18 percheziţii domiciliare s-au desfăşurat la Braşov de către procurorii Serviciului Teritorial Braşov. Aici sunt cercetate 19 persoane, membre ale unei grupări care falsificau cu predilecţie cupiuri de 100 de lei, 50 de euro şi lei moldoveneşti, respectiv cel mai probabil şi yuani chinezeşti. La domiciliile braşovenilor au fost descoperite diferite mijloace materiale de probă, inculpaţii fiind şi ei reţinuţi, urmând să fie propuşi pentru arestare preventivă.
Cei cinci sătmăreni vor fi cercetaţi în continuare în stare de arest, urmând ca cel târziu astăzi să se decidă şi soarta braşovenilor.

Video de la acţiunea procurorilor şi a poliţiştilor

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite