Satu Mare: VIDEO Real îşi obligă angajaţii să demisioneze

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Satu Mare: VIDEO Real îşi obligă angajaţii să demisioneze
Satu Mare: VIDEO Real îşi obligă angajaţii să demisioneze

Dacă angajaţii ar fi concediaţi de conducere în mod voluntar, posturile respective ar rămâne blocate timp de şase luni. În acest fel, instituţia nu mai are nicio obligaţie faţă de angajat

Mai mulţi angajaţi ai Hipermarket-ul Real din Satu Mare susţin că sunt obligaţi de conducere să îşi semneze propria demisie. De la simple întâzieri până la o conversaţie pe raion duc la adevărate conflicte între angajaţi şi angajatori. Reprezentanţii Real susţin că persoanele în cauză au abateri disciplinare, iar singura soluţie pentru a nu bloca postul este demisia, venită de bună voie din partea angajatorului.
Marius Sandor este angajat al Realului de aproape trei ani de zile. Bărbatul susţine că este obligat să îşi dea demisia pe motiv că a întâziat o oră, în decurs de trei ani de zile, la serviciu. “Sunt electrician la Real de când s-a deschis magazinul iar acum vor să mă oblige să îmi semnez demisia”, spune Marius Sandor.

Tupeu de zile mari

Bărbatul are şi o înregistrare video cu cele două angajate de la Resurse Umane, Cristina Moldovan şi Alina Bijan, unde se aude foarte clar cum îi spune să îşi semneze demisia. “ Poţi să îţi scoţi concediu medical până în data de 15 august, dar mie îmi trebuie dovada că până la data respectivă renunţi. Deci îţi faci cererea de demisie cu data de 15 august. Îţi ajunge atâta?” spune pe înregistrare Cristina Moldovan, una dintre fetele de la Resurse Umane. Discuţia dintre cei trei continuă încă zece minute. Cele două angajate mai spun că până în data de 15 îl va plăti, însă după trebuie să îşi dea demisia.

Cazul nu este singular

Un fost angajat al Real Satu Mare susţine că a trecut prin aceiaşi procedură cu cererea de demisie. „Am fost şoferul lor timp de aproape trei ani de zile. Mi-au tot căutat nod în papură pentru a-mi putea face referat disciplinar.  Până la urmă am primit cererea de demisie şi m-au pus să o semnez. Ştiu că sunt mulţi angajaţi la Real Satu Mare şi trebuie să scape de ei. Din cei 340 existenţi, trebuie să ajungă la 300”, susţine Daniel Fuşle.

Casiera Melania Ţăran a fost obligată să îşi dea demisia după ce a îndrăzinit să vorbească cu colega ei, în timp ce aranja hainele pe raion. “Era 7 dimineaţa şi trebuia să vină auditul în control. Cu toate că eram casieră, la fel ca şi colega mea, am fost trimise să aranjăm hainele. Pentru că stateam la o distanţă mică de cealaltă casieră, am vorbit una cu alta. Directoarea Mirela Silaghi ne-a auzit şi ne-a trimis în birou, unde ne-am semnat demisia”, a declarat fosta casieră  Melania Ţăran.

Femeia susţine că nu li s-a întocmit niciun referat indisiplinar, ci pur şi simplu au fost obligate să semneze. “Noi două am semnat pe loc. Eram nervoase şi nu înţelegeam ce se întâmplă. Cealaltă casieră, Crina Crainic a şi plecat în străinătate. La Real este nebunie, îşi bat joc de oameni cum le taie capul”, a mai declarat Melania Ţăran.

Directorul administrativ nu neagă situaţia

Geta Lupşa, directorul administrativ al Real Satu Mare susţine că în cazul celor doi bărbaţi este vorba despre abateri disciplinare. Cu toate acestea, nu neagă faptul că sunt puşi să îşi semneze demisia. “Dacă i-am da noi afară atunci ar însemna ca postul respectiv să fie blocat şase luni de zile, plus să primească şi şomaj. Celor doi li s-au întocmit mai multe referate pentru abateri”, a spus Geta Lupşa.
În cazuri de genul acesta, încălcarea contractului de muncă este greu de dovedit. “La abateri reperate li se pot desface contractul de muncă. Dacă sunt hărţuiţi, trebuie să depună plângere la poliţie”, a declarat inspectorul şef al ITM Satu Mare, Cristian Sasu.




Get the Flash Player to see this player.

url=/editor_files/Flash/Video0002-0.flv width=300 height=200 loop=false play=false downloadable=false fullscreen=true displayNavigation=true displayDigits=true align=left dispPlaylist=none playlistThumbs=false

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite