Satu Mare: VIDEO Pasărea colibri filmată în oraş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Satu Mare: VIDEO Pasărea colibri filmată în oraş
Satu Mare: VIDEO Pasărea colibri filmată în oraş

Trei copii au filmat o pasăre care seamănă extrem de mult cu cele existente în America de Sud. Orinitologii nu pot confirma cu exactitate dacă este vorba despre specia respectivă, însă susţin că semnalmentele sunt foarte asemănătoare păsării colibri.

O pasăre rară, care trăieşte în zona Americii de Sud şi-a făcut apariţia prin Satu Mare. Persoanele care au surprins-o cred că este vorba despre specia pasărea colibri.

Trei copii care se jucau în după-amiaza zilei de luni în curte, au observat-o  la un moment dat. Cu toate că s-au chinuit câteva minute să o prindă, cei trei tineri nu au reuşit. S-au mulţumit până la urmă cu o simplă înregistrare video.

Am văzut-o în urmă cu o lună în curte, dar nu eram sigur ce fel de pasăre este. Între timp am căutat pe internet câteva informaţii şi am văzut că seamăna cu pasărea colibri. Nimeni nu a vrut să mă creadă”, a declarat Cristian Boclajuc, de 14 ani.
Împreună cu ceilalţi doi prieteni de joacă, Cristian a încercat să o prindă într-un borcan, dar nu au reuşit. “Ştiu că este o specie foarte rară, venită din America de Sud. Nu ştiu cum a ajuns la noi. După ce am arătat filmarea părinţilor mei, şi-au dat seama că nu mint”, a mai spus Cristian.

Specia trăieşte în America latină


Singurul specialist ornitolog din Satu Mare recunoaşte că nu ştie cu exactitate despre ce este vorba. “Seamănă foarte bine cu pasărea colibri dar nu aş crede că a ajuns în Satu Mare. Forma aripilor este aproape identică, plus alte semnalmente”, a declarat ornitologul Fazekas Lorand. Acesta susţine că o astfel de pasăre nu poate supravieţui la noi în ţară, datorită climei. “La temperaturile foarte ridicate cum au fost în ultima perioadă, pot să spun că se adaptează perfect. Însă iarna, pasărea nu ar supravieţui. La fel este şi în captivitate”, a mai spus ornitologul. În plus, polenul existent în florile din regiunea noastră nu este suficient pentru hrana păsării colibri.

Pasărea colibri, prezentă în 2007


În 2007,  tot în Satu Mare, un cameraman amator a surprins o pasăre specia colibri. Vestea a făcut înconjurul ţării în doar câteva zile. Şi la data respectivă, specialiştii au susţinut că nu ştiu despre ce este vorba, însă nu excludeau faptul că ar putea fi vorba despre pasărea colibri Motivele care ar putea duce la prezenţa ei în România sunt simplu de explicat. Încălzirea globală sau aducerea ei de cineva în ţară. Cert este faptul că o pasăre atât de mică nu ar reuşit niciodată să străbată oceanul în zbor.




Get the Flash Player to see this player.

url=/editor_files/Flash/film pasare.flv width=300 height=200 loop=false play=false downloadable=false fullscreen=true displayNavigation=true displayDigits=true align=left dispPlaylist=none playlistThumbs=false

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite