Satu Mare: Utilaje furate din străinătate depistate în localitatea Vama

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Satu Mare:  Utilaje furate din străinătate depistate în localitatea Vama
Satu Mare: Utilaje furate din străinătate depistate în localitatea Vama

Alte două utilaje furate din străinătate au fost depistate de poliţiştii de frontieră pe raza judeţului Satu Mare, după ce în 24 septembrie în aceeaşi zonă a fost descoperit un utilaj marca Caterpillar ce figurează ca fiind furat din Spania.

În urma  unei acţiuni organizate de poliţiştii de frontieră sătmăreni, pe linia combaterii traficului internaţional cu vehicule furate din străinătate, s-a descoperit, pe raza localităţii Vama, două utilaje folosite în construcţii. Este vorba despre un autotractor marca Volvo  model BL71, prevăzut cu cupă de excavare posterioară şi cupă frontală şi un autotractor şenilat marca Komatsu cu lamă şi cupă de excavare frontală.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii de frontieră au constatat că autotractorul marca Volvo a fost furat din Italia în noiembrie 2007, iar autotractorul marca Komatsu figurează ca fiind furat tot din Italia din aprilie 2009.
Cele două utilaje se aflau în folosinţa lui M.C., în vârstă de 50 de ani, din localitatea Vama, care a prezentat pentru acestea două facturi: una eliberată de o societate comercială din Satu Mare, iar alta de către o firmă din Italia.
Întrucât autoutilajele figurează ca fiind furate din Italia, cetăţeanului român M.C. i-au fost întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire la furt, iar utilajele, a căror valoare se ridică la 60.000 de euro, urmează a fi ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În data de 24 septembrie 2009, în aceeaşi zonă, poliţiştii de frontieră sătmăreni au depistat un utilaj terasier marca Caterpillar, tip autogreder, aflat în folosinţa lui F. B., în vârstă de 35 de ani, din Negreşti Oaş, care figurează ca fiind furat din Spania în august 2009.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite