Uşi închise de greva bugetarilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Profesorii, cadrele medicale şi bugetarii din unele primării şi Consiliul Judeţean şi-au suspendat azi activitatea. Singurii spărgători de grevă au fost Primăria Satu Mare şi Finanţele Publice, aceştia motivând că au mult de lucru.

CITEŞTE ŞI:

„Grevă de catifea“, la Braşov

Aproape 75% dintre profesorii sătmăreni au intrat azi în grevă generală, pe perioadă nedeterminată, însă BAC-ul s-a desfăşurat fără probleme la Satu Mare. Cei aproape 3600 de candidaţi ai susţinut proba C a examenului, supravegherea lor fiind făcută de profesori aflaţi în pensie, concediu de boală sau care nu sunt titulari. „Din păcate, s-a încercat din nou boicotarea grevei generale, pentru examenele de azi fiind aduşi profesori din alte părţi. În mod normal, dacă comitetul şcolii este în grevă, aceştia nu ar trebuie să permită accesul profesorilor străini în şcoala respectivă. Cu toate acestea, 75% dintre cadrele profesorale au intrat în grevă“, a declarat Ioan Drăgan, preşedintele FEN Satu Mare.

Consiliul Judeţean – în grevă de solidaritate



Membrii sindicatului „Proautonomia“, din care fac parte angajaţii Consiliului Judeţean au protestat în această dimineaţă, în faţa instituţiilor. Aproximativ 50 de angajaţi au purtat şepci, banderole şi pancarde, în semn de solidaritate. „56% din cei 1596 de membri au intrat azi în grevă, drept urmare activitatea a fost suspendată pentru o zi“, a spus Vasile Tuns, vicepreşedintele sindicatului Proautonomia Satu Mare.

Sănătatea – în grevă

image


Curtea Spitalului Judeţean Satu Mare a fost plină de medici, asistente şi sindicalişti, revoltaţi pentru măsura guvernului de reduce salariul cu 25%. „Este revoltător ce se întâmplă, ar trebui să trăiască guvernanţii cu un asemenea salariu“, a declarat Ecaterina Kozner, preşedinta sindicatului „Ortesan“ din sănătate.

image



Salariu de 680 lei după 34 de ani munciţi

Florica Pop este infirmieră în cadrul Spitalului Judeţean I de 34 de ani. Salariul acesteia este de numai 680 lei, iar după reducerea cu 25%, veniturile s-ar micşora considerabil. „Din aceştia bani plătesc lunar 140 lei încălzirea, facturile, mâncarea şi trebuie să am şi o igienă de invidiat, lucrând printre nou-născuţi. Nu ştiu cum mă voi descurca cu noul salariu. Este bătaie de joc“, a spus Florica Pop.
Spărgătorii de grevă au fost Primăria Satu Mare şi Finanţele Publice Satu Mare, acestia invocând faptul că au mult de muncă.

Întoarsă din drum

Doar urgenţele au fost asigurate azi de spitalele judeţene, bolnavii fiind rugaţi să revină mâine. „Am venit din Foieni, abia pot să stau în picioare şi m-au refuzat, pe motiv că este grevă. Ce să fac eu acum, stau pe bancă în faţa spitalului şi urlu de durere“, a spus Viorica Fisher, o bolnavă.

image
Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite