Un sătmărean preia afacerea Quelle România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nagy Attila vrea să dea lovitura pe piaţa virtuală a vânzărilor prin corespondenţă
Nagy Attila vrea să dea lovitura pe piaţa virtuală a vânzărilor prin corespondenţă

Consiliul Concurenţei a aprobat ieri achiziţia Quelle România de către firma sătmăreană Panatek Investment Group Satu Mare. După falimentul Quelle în Germania, un om de afaceri sătmărean a cumpărat divizia românească a celebrei firme de vânzări prin poştă.


Un investitor sătmărean a preluat afacerea Quelle pe România, fără însă a avea şi dreptul de utilizare a brandului firmei de retail, intrată în insolvenţă în septembrie anul trecut. „Tocmai am primit aprobările din partea Consiliul Concurenţei, astfel că, achiziţia, a cărei valoare este confidenţială, s-a încheiat ieri. Prin contractul cu lichidatorul firmei Quelle GmbH, am cumpărat efectiv părţile sociale ale firmei Quelle România“, afirmă Nagy Attila, preşedintele Panatek Investment Group. Quelle România a reuşit în ultimii ani să devină „jucătorul“ principal pe piața autohtonă a comerțului prin corespondență, fiind chiar lider printre filialele din Europa la cifra vânzărilor online.

15 milioane de euro în 2009

Deocamdată, Quelle România funcţionează cu motoarele turate. În pofida falimentului răsunător de anul trecut al companiei mamă, noul proprietar speră să menţină cifra de afaceri din 2009 pe România, de circa 15 milioane de euro. Brandul Quelle este însă pe cale de dispariţie. Firma rivală de vânzări prin poştă, Otto a preluat luna trecută compania falimenară Arcandor Germania, din care făcea parte şi Quelle. Otto deţine acum drepturile asupra brandului Quelle, dar şi asupra celebrelor cataloage. „Vom face vânzări doar online, fără a mai tipări cataloage. Vânzările noastre sunt în continuare de circa 1 milion de euro pe lună, avem o cifră de afaceri şi de zece ori mai mare decât alte firme de profil. În această perioadă vom încerca totuşi să negociem cu Otto perioada de utilizare a brandului Quelle. Oricum, în paralel am început procesul de rebranduire, vrem să construim de la zero un nume puternic pe piaţa comerţului prin poştă“, dezvăluie Nagy Attila.

Stoc de marfă cât pentru un an

Statutul de proprietar al sediului Quelle România a fost atuul omului de afaceri din Satu Mare. „În negocieri a contat faptul că firma îşi desfăşura activităţile în România în sediul din Parcul Industrial Sud Satu Mare, care se află în proprietatea Panatek. Pe de altă parte, ne-am angajat să păstrăm cele aproape 100 de locuri de muncă, dar am făcut şi o ultimă achiziţie importantă de mărfuri de la Quelle. Acum avem un stoc suficient chiar şi pentru un an de zile, a cărui valoare se ridică la 6 milioane de euro“, susţine Nagy Attila.

Cifra
12 milioane de euro este cifra de afaceri a firmelor deţinute de omul de afaceri sătmărean Nagy Attila.


Bani din construcţii industriale

Economist specializat în marketing, Nagy Attila este preşedintele Panatek Investment Group, fiind acţionar în alte opt societăţi comerciale ale grupului, cea mai mare parte a acestora desfăşurându-şi activitatea în domeniul construcţiilor.„Eu am înfiinţat firma Panatek în 1993, fiind anteprenor general în construcţii. În 2000 am deschis şi o fabrică de tâmplărie PVC. Am proiectat şi construit sediile mai multor firme, din domeniul auto sau alimentar. Am înfiinţat, în 2005, Panatek Investment Group, orientată în domeniul imobiliar. Cifra de afaceri a acesteia nu este mare, de circa 400.000 de euro, reprezentând veniturile din chirii şi alte activităţi de real estate. Pe de altă parte capitalul firmelor din grupul Panatek se ridică la circa 12 milioane de euro“, susţine Nagy Attila.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite