Un sătmărean circula de patru ani fără permis în toată Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un sătmărean în vârstă de 24 de ani, din localitatea Boineşti circula liniştit prin toată Europa, de mai bine de patru ani, fără a avea permis de conducere. Ieri, poliţiştii de frontieră din Negreşti Oaş l-au indentificat pe tânăr şi i-au întocmit dosar penal  pentru fals în înscrisuri oficiale.

Un sătmărean este cercetat de poliţiştii de frontieră pentru că, deşi nu posedă permis de conducere, a fost depistat în trafic conducând un autoturism şi le-a prezentat poliţiştilor de frontieră un permis de conducere fals.Duminică, în jurul orei 13.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Negreşti Oaş au oprit pentru control, la intersecţia Bixad – Boineşti, un autoturism marca Volkswagen Golf, înmatriculat în Satu Mare. La volanul maşinii se afla Florin Cristian, în vârstă de 24 de ani, din Boineşti. Poliţiştii de frontieră i-au solicitat acestuia documentele personale şi actele maşinii pentru control. Tânărul a prezentat, printre acte, şi un document tip „driving licence”, eliberat în anul 2005 de către autorităţile din Anglia. Însă acest document nu prezenta elementele de formă şi de fond ale unui act autentic.
În urma verificărilor efectuate s-a constatat că Florin Cristian nu este posesor de permis de conducere eliberat de către autorităţile române, iar documentul cu seria înscrisă pe acel „driving licence” prezentat la control nu figurează ca fiind emis de către autorităţile din Anglia.

700 euro în schimbul unui permis de conducere

Iniţial, tânărul a susţinut că a obţinut permisul de conducere în Anglia, în luna mai a anului 2005, după ce ar fi urmat timp de trei luni cursurile unei şcoli de şoferi. Totodată, a declarat că a susţinut examenul în limba italiană, pentru că nu cunoştea limba engleză. Ulterior, acesta şi-a schimbat declaraţia, spunându-le poliţiştilor de frontieră că în octombrie 2009, pe când se afla la muncă în Italia, s-a întâlnit cu un alt cetăţean român care, în schimbul sumei de 700 euro, i-a făcut rost de permisul de conducere fals pe care l-a prezentat la control în momentul în care a fost oprit în trafic de către poliţiştii de frontieră.
Lui Florin Cristian i-au fost întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi conducere a unui autovehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere.


Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite