Un sătmărean a fost prins cu 365 de litri de alcool netimbrat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un tânăr în vârstă de 21 de ani din localitatea Dara a fost prins de poliţiştii de frontieră sătmăreni cu 365 litri de alcool, transportat în două autoturisme care aveau rezervoare confecţionate artizanal. Poliţiştii de frontieră au confiscat cele două autoturisme, dar şi întreaga cantitate de alcool, proprietarului mașinilor fiind acum cercetat penal.

Poliţiştii de frontieră  au observat joi două autoturisme care se deplasau pe Drumul Careiului din municipiul Satu Mare spre localitatea Decebal, au trecut la urmărirea lor, iar la ieşirea din municipiu, în parcarea unui motel au oprit unul dintre autoturisme. Este vorba despre un Volkswagen Passat, înmatriculat în Ungaria, la volanul căruia se afla Jozsef N., în vârstă de 21 de ani, din Dara, judeţul Satu Mare. La o primă verificare a autoturismului, poliţiştii de frontieră au observat că maşina este prevăzută cu un rezervor confecţionat artizanal în care se afla alcool,  autoturismul şi şoferul fiind conduşi la sediul IJPF Satu Mare.

Între timp, şoferul celui de-al doilea autoturism pe care autorităţile au vrut să-l oprească în trafic pentru control, o Dacia înmatriculată în Satu Mare a intrat pe un drum neamenajat, refuzând să oprească la semnalele poliţiştilor de frontieră. Poliţiştii de frontieră au pornit în urmărirea lui, însă şoferul a adandonat maşina şi a fugit pe un teren viran. Şi în acest caz s-a constatat că autoturismul era prevăzut cu un rezervor confecţionat artizanal în care se afla o importantă cantitate de alcool.

Poliţiştii de frontieră au constatat însă, că şi autoturismul Dacia este tot al lui Jozsef N., cel care a condus autovehiculul VW Passat oprit cu puţin timp înainte. În cursul zilei de vineri, 14 ianuarie, cele două autoturisme au fost conduse la sediul unei societăţi comerciale din Mărtineşti, unde cu mijloacele tehnice din dotarea firmei respective poliţiştii de frontieră împreună cu inspectorii vamali din cardul DJAOV Satu Mare au evacuat din rezervoarele artizanale ale celor două autoturisme o cantitate totală de 365 litri de alcool (245 litri în Dacia şi 120 în VW Passat), având o concentraţie de 95 grade etilice. Autoturismele şi întreaga cantitate de alcool etilic au fost ridicate de către poliţiştii de frontieră sătmăreni.
Totodată, lui Jozsef N. i-au fost întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de deţinere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita admisă. Cercetările în acest caz sunt continuate de către poliţiştii de frontieră sătmăreni.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite