Un poliţist de frontieră a refuzat şpagă de 500 de euro de la un chinez

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un cetăţean chinez a încercat ieri seara să mituiască un poliţist de frontieră din vama Urziceni, pentru a fi lăsat să iasă din ţară în pofida lipsei vizei pentru spaţiul Schengen. Împreună cu un cetăţean român, acesta a încercat ieri să iasă din ţară şi prin Vama Petea. Prinşi în flagrant, aceştia sunt cercetaţi  pentru dare de mită.


Un cetăţean chinez care încerca să mituiască un poliţist de frontieră sătmărean cu suma de 500 euro a fost prins ieri de Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Satu Mare, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare.
La Punctul de Trecere a Frontierei Urziceni, pe sensul de ieşire din ţară, s-a prezentat ieri, în jurul orei 22.30 cetăţeanul român G.N.D., cu domiciliul în Bucureşti, conducând un autoturism marca Porsche Cayenne. În autoturism se afla cetăţeanul chinez  Z.X.Y., care la controlul documentelor de călătorie a prezentat un paşaport în care se afla o bancnotă de 500 euro.

Agentul poliţiei de frontieră a înapoiat paşaportul cetăţeanului chinez împreună cu bancnota de 500 euro, solicitându-i acestuia ca banii să fie scoşi din documentul de călătorie. Numitul Z.X.Y. a precizat faptul că suma de bani se afla în documentul de călătorie pentru ca agentul de poliţie să îi faciliteze ieşirea din România, pentru că nu posedă viză de intrare în spaţiul Schengen. Persoanele în cauză s-au prezentat în data de 24.03.2010 şi la P.T.F. Petea pentru controlul de frontieră, unde cetăţeanului chinez nu i s-a permis intrarea în spaţiul Schengen, deoarece nu îndeplinea condiţiile legale.

Întrucât cei doi au insistat să ofere suma de bani şi după ce li s-a adus la cunoştinţă despre repercursiunile faptei, poliţistul de frontieră a solicitat prezenţa pe sensul de ieşire din ţară a coordonatorului grupei de serviciu din cadrul P.T.F. Urziceni, care la rândul lui a refuzat mita de 500 euro oferită şi, prin şefii ierahici, au sesizat lucrătorii Direcţiei Generale Anticorupţie – Satu Mare. Sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare a fost organizat flagrantul, iar persoanele menţionate au fost surprinse în timp ce ofereau poliţistului de frontieră suma de 500 euro, pentru a facilita cetăţeanului chinez continuarea călătoriei fără îndeplinirea condiţiilor de ieşire din ţară. celor doi li s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite