Un pat la azil, visul a sute de bătrâni-Revista presei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Citiți principalele titluri din edițiile locale de azi
Citiți principalele titluri din edițiile locale de azi

Decesul unor asistați este singura soluție pentru cei 158 de pensionari aflați pe lista de așteptare și În viaţa parohiei ortodoxe din Doba nu este linişte, nici acum la două luni de la instalarea noului preot Ardelean Ioan, scriu ziarele locale în edițiile de azi.

Cu teama de singurătate și de moarte, abandonați prin spitale de rudele apropiate, uitați sau batjocoriți de propriii copii, sute de vârstnici râvnesc la un loc într-un azil ca la ultima speranță a vieții. Potrivit statisticilor, în județul Satu Mare trăiesc peste 50.000 de pensionari, iar aproximativ 10% dintre ei sunt loviți de singurătate și sărăcie și ar avea nevoie de un stabiliment social. În prezent, 158 de vârstnici sunt înregistrați pe listele de așteptare ale azilurilor, iar numărul lor este în creștere. Din păcate, nu e în creștere și numărul acestor așezăminte, în timp ce majoritatea căminelor sunt supraaglomerate, scrie Gazeta de Nord-Vest. 

Preotul din Doba, acuzat că locuieşte în condiţii de lux în casa parohială

La început a fost reclamat primarul Ghetina Mihai că ar fi favorizat instalarea acestuia ca preot la Doba, iar acum a venit rândul preotului să fie contestat. Acestuia i se impută că în loc să consolideze interiorul bisericii îşi modernizează casa parohială, instalând jacuzzi în baie şi geam termopan la garaj.
Pentru a ne apropia cât de cât de adevăr, am luat legătura şi cu părintele Ardelean, căruia i-am făcut o vizită la casa parohială.
Ce i se impută preotului?

Redăm din reclamaţia adusă la redacţie: “Hârtia falsă care s-a dat la protopopiat a fost întocmită de prim curator şi a cântărit foarte mult pentru ca acest preot să aterizeze din înaltul cerului la Doba. În adresă s-a scris că 90% din enoriaşi îl vor pe preotul Ardelean, în schimb credincioşii nu au fost nici măcar întrebaţi. Casa parohială nu s-a sfinţit la instalarea preotului pentru că s-ar fi observat cu uşurinţă jacuzzi în baie şi geamuri termopan de la garaj pe care şi le doreşte preotul. Nu îl interesează că turnul bisericii s-a despărţit de biserică, iar clopotul este legat cu fier beton. Luxul din casa preotului este mai important decât biserica ce se poate dărâma în orice moment.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite