Un membru de comisie a votat şi în numele soţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La Pişcolt, un membru de secţie a votat şi în numele soţiei sale
La Pişcolt, un membru de secţie a votat şi în numele soţiei sale

Un membru de comisie din secţia de votare 306 din localitatea Pişcolt a votat şi în numele soţie. Mircea Pteancu, membru al unui partid politic, a semnat în lista permanentă şi în locul soţiei sale Ileana. Acesta a fost exlus şi înlocuit cu un alt membru.

„În jurul orei 8.00, reprezentanţii comisiei au sesizat faptul că Mircea Pteancu, membru al comisiei din secţia de votare 306 din Pişcolt, a votat şi în locul soţei sale semnând în lista permanentă. Nimeni nu a observat când a luat cele două buletinde vot şi nici când le-a introdus în urnă. Am observat doar în momentul în care am verificat listele că pe copia listei permanente apare şi numele şi semnătură soţiei. Asupra lui a fost găsit şi buletinul soţiei sale cu colantul lipit pe spate “, spune Papp Gyongy, preşedinta secţiei. Aceasta mai spune că în momentul în care s-a sesizat ilegalitatea comisă s-a luat măsura excluderii membrului şi înlocuirii acestuia.

Preşedintele Biroului Electoral Judeţean (BEJ), Mihai Ciorcaş a declarat că situaţia este în curs de analizare. „Situaţia va fi analizată iar membrul comisiei din secţia de votare 306 va fi tras la răspundere. Buletinele de vot nu pot fi scoase din urnă însă după încheierea procesului electoral la ora 21.00 se va tine cont de incident “, a declarat preşedintele BEJ.    


Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite