Satu Mare: Un maramureşean a încercat să ducă ilegal lemne în străinătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un maramureşean de 40 de ani a fost oprit ieri de poliţiştii de frontieră de la Petea, judeţul Satu Mare, în timp ce încerca să scoată din ţară 43 de metri cubi de lemne, încărcaţi într-un camion şi pentru care nu avea acte.

Poliţiştii de frontieră sătmăreni au oprit la ieşirea din ţară două transporturi de 63 metri cubi lemne de foc pentru care şoferii nu aveau documente de însoţire. Marfa a fost ridicată în vederea confiscării, iar conducătorii auto sancţionaţi contravenţional.
Luni, 21 martie, în jurul orei 14.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Petea s-a prezentat pentru a ieşi din ţară Petru D., în vârstă de 40 de ani, din judeţul Maramureş. Bărbatul conducea un automarfar marca Iveco, cu semiremorcă, ambele vehicule înmatriculate în străinătate. Cu ocazia controlului de frontieră efectuat pentru ieşirea din România, în semiremorcă a fost descoperită cantitatea de 42 metri cubi lemne de foc, pentru care conducătorul auto nu a putut prezenta aviz de însoţire a mărfii.
La ora 18.00, în acelaşi punct de trecere a frontierei s-a prezentat pentru a ieşi din ţară Marcel H., 42 de ani, din judeţul Cluj. Acesta conducea o autoutilitară marca Volvo, cu semiremorcă, în care poliţiştii de frontieră au descoperit 21 metri cubi lemne de foc. Nici în acest caz şoferul nu avea aviz de însoţire a mărfii.
În ambele situaţii, poliţiştii de frontieră au anunţat Ocolul Silvic Satu Mare, iar în PTF Petea a sosit un reprezentat al instituţiei respective. Întreaga cantitate de material lemnos, 63 de metri cubi în valoare de de 7.459, a fost ridicată în vederea confiscării. Fiecare conducător auto a fost sancţionat cu câte 2.000 de lei.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite