Un judecător şi doi procurori sătmăreni concurează pentru a promova în funcţii de execuţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judecătorul Felix Mureşan, respectiv procurorii Vasile Costinaş şi Victor Liloiu, ambii din Satu Mare, s-au înscris la concursul de promovare în funcţie, ce se va desfăşura la data de 8 mai. Judecătorul Mureşan a optat pentru un post la Tribunalul Satu Mare, procurorul Costinaş pentru un post la Parchetul de pe lângă Tribunalul Satu Mare, iar procurorul Liloiu a ţintit un post la Parchetul de pe lângă Înala Curte de Casaţie şi

Trei magistraţi sătmăreni, respectiv judecătorul Felix Mureşan şi procurorii Vasile Costinaş şi Victor Liloiu, s-au înscris la concursul de promovare în funcţie la instanţe ierarhic superioare celor în care îşi exercită funcţiile în prezent.
Judecătorul Felix Mureşan de la Judcătoria Satu Mare – pe secţia penală – va concura pentru a promova la Tribunalul Satu Mare pe aceeaşi secţie. El a absolvit Institutul Naţional al Magistraturii în 2007, iar până în 2008 a fost judecător stagiar la Judecătoria Baia Mare. La începutul anului 2009 – după examenul de definitivat în funcţia de magistrat - el a fost numit judecător la Judecătoria Satu Mare, unde îşi exercită atribuţiile în prezent.
Procurorul Vasile Costinaş de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Satu Mare concurează pentru a promova în funcţie de execuţie la Parchetul de pe lângă Tribunalul Satu Mare.
El a absolvit facultatea de Drept în 1998, iar din 1991 ocupă funcţia de procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Satu Mare, respectiv de prim-procuror adjunct în perioada 2006-2009 la acelaşi parchet, iar pe urmă funcţia de inspector la Inspecţia Judiciară şi prim-procuror delegat.
Cea mai mare promovare îl doreşte procurorul Victor Liloiu. El ocupă funcţia de procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare. În perioada 2000-2006 el a ocupat funcţia de procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Dorohoi, Satu Mare şi apoi Sebeş, iar în prezent el este procuror criminalist la Parchetul de pe lângă Tribunalul Satu Mare şi optează pentru o funcţie de execuţie la parchetul de pe lângă instanţa supremă din România.
În 2008 el a formulat o cerere de detaşare pentru o perioadă de un an la Ministerul Justiţiei, formulare respinsă având în vedere deficitul de personal la Tribunalul Satu Mare. De această dată însă nu solicită detaşare sau transfer ci concurează pentru promovare în funcţie.

Concursul e în 8 mai
Înscrierile pentru concursurile de pomovare în funcţii s-au făcut până în 24 martie, iar luna aceasta au fost afişate rezultatele privind verificarea îndeplinirii condiţiilor de promovare. Toţi cei trei magistraţi au fost declaraţi ADMIŞI pentru a participa la examenul din data de 8 mai. Dacă cei trei vor trece cu brio examenul de promovare, ei vor trece în funcţii la instanţele superioare din toamna acestui an.
Anul acesta s-au scos la concurs pentru promovare în funcţii un număr de 88 de posturi pentru instanţele judecătoreşti (tribunale, curţi de apel, respectiv Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie) şi 105 posturi la parchetele de pe lângă acestea.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite