Un grup de traficanţi de persoane a fost destructurat de procurorii DIICOT. Printre victimele lor sunt şi sătmăreni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Condiţiile în care erau ţinute victimele în Spania
Condiţiile în care erau ţinute victimele în Spania

Un grup de traficanţi de persoane a fost destructurat în această dimineaţă, fiind reţinuţi în mai multe locaţii pentrut rafic de persoane. De acest caz s-au ocupat procurorii Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate – Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane şi procurorii DIICOT - structura centrala.

Imagini din Spania, condiţiile în care erau ţinute victimele

120 de persoane, printre care şi sătmăreni, au căzut în plasa traficanţilor de persoane în ultimii doi ani. Este vorba de un grup ifnrcaţionalc are în perioada 2009-2011 au racolat persoane din mai multe judeţe pentru muncă în străinătate. Oamenii au fost trimişi la muncă în Cehia, Spania, Germania şi Italia, unde au fost exploataţi prin muncă de angajatorii străini. Victimelor li se prezentau oferte de muncă avantajoase, condiţii de cazare foarte bune şi salarii atractive, însă, în străinătate, promisiunile nu au fost respectate.

Imagini din Spania, condiţiile în care erau ţinute victimele

„Deocamdată nu avem cifre exacte cu privire la numărul victimelor din judeţele implicate. Cert este până acum că din Baia Mare sunt 10 persoane. Mai multe detalii vom stabili în cele ce urmează", spune Nadina Spînu, din cadrul Biroului de Comunicare şi Relaţii cu Presa al DIICOT.

Astăzi şi mâine vor fi audiaţi traficanţii şi se vor aduna probele în urma percheziţiilor domiciliare desfăşurate astăzi

"La sediul D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală şi Serviciul Teritorial Iaşi urmează a fi conduse un număr de 22 de persoane, faţă de care s-a dispus anterior începerea urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi trafic de persoane", se arată în comunciatul emis de la DIICOT în această dimineaţă.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite