Un elev al Liceului Ortodox s-a aruncat aseară în Someş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Cosma urma să îşi serbeze majoratul peste câteva zile
Florin Cosma urma să îşi serbeze majoratul peste câteva zile

Apropiaţii elevului Florin Cosma nu-şi explică gestul acestuia. Poliţia afirmă că, până la găsirea unui eventual cadavru, nu se poate vorbi de sinucidere. Aflat în stare de ebrietate, un tânăr care urma să împlinească 18 ani în câteva zile s-a aruncat în Someş de pe Podul Golescu.


Aflaţi în stare de şoc, Arnold Tocaciu, prietenul cu care se afla, dar nici mama, colegii sau profesorii nu au o explicaţie pentru gestul necugetat al lui Florin Cosma (18 ani), elev în clasa a XI-a A, la Liceul Ortodox „Nicolae Steinhardt” din Satu Mare. Acesta s-a aruncat în Someş aseară în jurul orei 21.40 de pe Podul Golescu, chiar sub privirile prietenului care îl însoţea. Cadavrul tânărului nu a fost încă găsit de pompieri.

Fără explicaţie

„Ieri după amiază ne-am întâlnit, am băut câteva beri la un bar de lângă Şcoala «Mircea Eliade» din Micro 14, şi mai apoi nişte vin la apartamentul fratelui său. Pe la 21.30 îl conduceam  spre staţia de autobuz de pe Cuza Vodă, de unde urma să ajungă acasă în localitatea Traian“, spune Arnold Tocaciu (17 ani). Pe Podul Golescu însă, sub privirile prietenului său, tânărul s-a aruncat în Someş.
„Dintr-odată, pe pod, mi-a dat actele, telefonul şi un inel, s-a urcat pe balustradă şi a sărit, nu am apucat să îl opresc“, susţine Arnold Tocaciu. Acesta mai spune că la apartamentul din Micro 14, unde aseară au petrecut aproape două ore, Florin s-a certat cu chiriaşa Florida Bâlea (29 de ani), împreună cu care împărţeau apartamentul, însă nu crede că aceasta ar fi fost cauza gestului necugetat.
„La apartamentul fratelui său, unde mai stă şi el, locuieşte o femeie cu doi copii, Florida. Aseară s-au certat. Nu am auzit de la ce, însă nu cred că din cauza asta s-a aruncat de pe pod“, mai spune Arnold.

Înainte de a se arunca în Someş, Florin i-a dat prietenului său Arnold inelul unei fete

Un inel se afla printre obiectele pe care Florin i le-a dat lui Arnold înainte de a sări în Someş


Posibilă decepţie în dragoste


Viorica Cosma, mama tânărului, este în stare de şoc şi nu îşi poate explica gestul copilului. „Nu pot să cred că a făcut aşa ceva. Nu îmi dau seama de ce a făcut una ca asta“, spune femeia. Aceasta îşi aminteşte că, în urmă cu un an, s-a despărţit de o iubită.
„Eu aşa ştiu că acum nu avea iubită. Aproape un an a trecut de când s-a despărţit de fosta lui prietenă. Poate avea o relaţie de care eu nu ştiu. Iar cu femeia de la apartament nu cred că avea ceva de împărţit“ mai spune femeia. Tristeţe şi în clasa lui Florin unde colegii au aprins astăzi o lumânare. „Ieri era chiar vessel. Nu avem nicio idee cum de a putut face aşa ceva“, spune Ovidiu Nilvan, unul dintre colegi.
Nici dirigintele clasei nu are o explicaţie pentru gestul tânărului. „Chiar ieri am avut dirigenţie şi l-am lăudat pentru că a făcut progrese la învăţătură, nu avea nicio absenţă şi era activ la ore”, spune Cristian Sabou. Pompierii au continuat astăzi căutările pentru a recupera din apele Someşului cadavrul tânărului. Florin Cosma ar fi împlinit 18 ani pe 4 februarie.

Citeşte mâine dimineaţă în „Adevărul” ce spun psihologii despre gestul tânărului şi care sunt şansele ca acesta să nu fi murit înecat.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite