Un copil de doi ani a căzut de la etajul patru al unui bloc şi a supravieţuit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

David Adalbert, un băieţel de doi ani din Tăşnad a căzut de la etajul patru al unui bloc şi a supravieţuit. Potrivit vecinilor, micuţul a fost lăsat nesupravegheat de bunici şi a căzut din bloc, de la 18 metri, accidental.

Copilaşul era îngrijit de bunici, mama fiind la serviciu, iar tatăl plecat de acasă. Medicii de pe ambulanţă spun că Adalbert a fost transprotat cu un elicopter Smurd la Secţia de Neurochirurgie a Spitalului Clinic din Cluj Napoca. „În urma căzăturii, copilul a suferit fractură la nivel cranian, claviculă, umeri şi s-a lovit şi la plămâni. Din cauza traumatismului cranian, a fost necesar transferul lui la Secţia de Neurochirurgie a Spitalului Clinic din Cluj Napoca“, spune asistenta şefă Mihaela Pop de la serviciul de Ambulanţă.
Bunicii l-au lăsat în geam, nesupravegheat
Potrivit asistentului social din cadrul Primăriei Tăşnad părinţii sunt divorţaţi, iar cât timp mama e la serviciu, el şi fratele lui de 18 ani este îngrijit de bunici. „Deocamdată nu am investigat cazul pentru a afla dacă este vorba de o neglijenţă. Din câte am auzit şi eu de la vecini el a fost lăsat nesupravegheat de bunică, care era în baie în momentul accidentului, şi de bunic, care era şi el prin casă“ spune Maria Knibli, asistent social în cadrul Primăriei Tăşnad.
Martorii spun că micuţul a stat în geam pe plapuma şi pernele scoase la aerisit şi că bunicul a fost cel care l-a aşezat în geam. „Incidentul s-a întâmplat chiar în blocul din faţa farmaciei la care lucrez. S-au adunat mai mulţi oameni şi poliţişti şi aşteptau ambulanţa. Am ieşit să vedem ce se întâmplă Am auzit de la vecini că bunicul l-ar fi aşezat pe copil în geam. Din câte am văzut copilul era conştient. Plângea, dar nu am văzut să fi sângerat“, spune unul dintre martori.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite