Ucigaşii din culpă rămân nepedepsiţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Niciun şofer sătmărean acuzat de ucidere din culpă nu a efectuat o zi de închisoare, toţi primind condamnări cu suspendare.

„Chiar am făcut o analiză a ultimelor dosare şi am observat că nu s-a dat nicio condamnare cu executare la ucidere din culpă. Doar măsura de arest preventiv are un rol educativ“, a spus prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare, Ana Rusu.

A murit în drum spre casă

Unul dintre cele mai grave accidente de circulaţie care s-a petrecut în Satu Mare a fost în 2008, când o fetiţă de numai 11 ani, care se întorcea de la şcoală, a fost lovită mortal pe trotuar. Dosarul lui Cosmin Koszor, pe vremea aceea elev în clasa a XII-a, nu a fost încă înaintat Judecătoriei. „Din cauză că expertizele durează enorm de mult, munca pentu un astfel de dosar este anevoioasă şi de lungă durată. Ar trebuie ca legea să fie mult mai severă“, a mai spus Ana Rusu. Între timp, tânărul îşi urmează studiile la o facultate din Cluj Napoca.

Liberi ca pasărea cerului


Un alt caz care a stârnit reacţia opiniei publice a fost cel a lui Darius Ţânţaş, fiul miliardarului Vasile Ţânţaş, care a accidentat mortal în septembrie 2008 un tânăr de 30 de ani. Darius Ţânţaş a fost acuzat tot de ucidere din culpă, cazul acestuia fiind deja închis. El a primit 3 ani de închisoare cu suspendare. Şi Ionel Rostaş, un alt sătmărean acuzat de ucidere din culpă, este liber, cu toate că a fugit de anchetatori, a condus beat şi a omorât un tânăr.

Cel mai recent caz este cel de duminică, cînd Vasile Cionca a lovit mortal două persoane în localitatea Turulung.  Apărătorul său legal, Daniel Ghiriti, spune că va încerca să atace în intanţă măsura judecătorilor de a-l ţine arestat 29 de zile. „Nu vreau să comentez decizia lor, să se facă dreptate, însă eu voi încerca să fac toate demersurile pentru eliberarea lui şi cred că voi obţine şi condamnare cu suspendare pentru clientul meu“, a spus avocatul Daniel Ghiriti.


Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite