Satu Mare: Tuberculoza face noi victime în Sătmar – revista presei locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Satu Mare: Tuberculoza face noi victime în Sătmar – revista presei locale
Satu Mare: Tuberculoza face noi victime în Sătmar – revista presei locale

În primele nouă luni ale anului, 271 de sătmăreni au contactat  această boala iar 19 au decedat din cauza ei, titrează Gazeta de Nord-Vest şi politistii vor fi trimisi în concediu fără plată pentru opt zile, în noiembrie si decembrie, scrie Informaţia- Zilei.

Tuberculoza este o boală cronică, infecto-contagioasă care se transmite în special pe cale aeriană, în urma acceselor de tuse sau de râs. Este o afecţiune cunoscută de mii de ani. Tuberculoza este produsă de bacilul Koch, o mycobacterie foarte rezistentă la frig şi căldură, dar care poate fi relativ uşor omorâtă de expunerea la soare şi dezinfecţia cu produşi chimici speciali. Infecţia tuberculoasă nu se continuă obligatoriu cu îmbolnăvirea de tuberculoză. Prima infecţie tuberculoasă are un efect benefic asupra imunităţii organismului determinând o relativă imunizare faţă de o nouă infecţie tuberculoasă. Acest lucru se întamplă însă în condiţiile unui organism sănătos. Receptivi la infecţia tuberculoasă sunt în special copiii până la vârsta de trei ani şi adulţii de vârsta a treia, al căror sistem imunitar nu este maturizat sau este afectat de maladiile intercurente, scrie Gazeta de Nord Vest.


Politistii vor fi trimisi în concediu fără plată pentru opt zile, în noiembrie si decembrie


Secretarul de stat din MAI Valentin Fătuloiu a spus, la o întâlnire avută cu membrii din conducerea Sindicatului Pro Lex, că poliţiştii vor fi trimişi în concediu fără plată opt zile, patru în noiembrie şi patru în decembrie, aşa cum prevede Legea de reorganizare a unor instituţii.
La întâlnirea de la Ministerul Administraţiei şi Internelor, subiectele abordate au fost Legea cadru de salarizare a personalului plǎtit din fondurile publice, proiectul legii privind sistemul unitar de pensii publice, susţinerea efortului financiar prin mǎsura acordǎrii concediului fǎrǎ platǎ, protecţia poliţistului în caz de ultraj şi relaţia instituţiei în raporturile cu sindicatele, potrivit unui comunicat al Sindicatului Poliţiştilor şi Vameşilor Pro Lex remis sâmbătă, scrie Informaţia-Zilei.


Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite