Satu Mare: Dreptatea în grevă la Tribunalul Satu Mare-Revista presei locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Satu Mare: Dreptatea în grevă la Tribunalul Satu Mare-Revista presei locale
Satu Mare: Dreptatea în grevă la Tribunalul Satu Mare-Revista presei locale

Nu s-a judecat nicio cauză, liniște apăsătoare pe holurile Palatului de Justiție. Marți a fost prima zi de protest a magistraților sătmăreni, protest raliat la cel al colegilor din toată țara, scrie Informaţia Zilei şi circa 15% dintre şcolile verificate nu au autorizaţie de funcţionare, cea mai mare parte neavînd grupuri sanitare de interior sau apă potabilă, titrează Gazeta de Nord-Vest.

Protestul de ieri a magistraţilor sătmăreni a lăsat o linişte apăsătoare în clădirea Tribunalului. Deoarece nu au fost cauze urgente, niciun proces nu s-a judecat. Au fost însă amânate 55 de dosare aflate pe rol la Secția Comercială și de Contencios Administrativ. Alte 28 de cauze civile și o cauză penală care aveau termene de judecată marți au fost și ele amânate. Totuși personalul auxiliar, grefierii și arhivarii, au preluat și înregistrat acțiuni care au primit termene normale. Chiar dacă oamenii implicați în procese au auzit de la televizor că magistrații protestează, câțiva s-au prezentat în sălile de judecată, unde au fost doar informați despre următorul termen la care să se prezinte, scrie Inormaţia Zilei. 

Şcoli de ev mediu la ţară
Cu toate că nu mai sunt nici două săptămâni până la începerea anului şcolar, în judeţul Satu Mare au rămas fără autorizaţie circa 15% dintre scolile verificate până în prezent de inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică Satu Mare. Astfel, din cele 146 de unităţi şcolare verificate, 22 nu au îndeplinit normele de acordare a autorizaţiei şi au rămas fără autorizaţie. Potrivit oficialilor Inspectoratului Şcolar Judeţean, cursurile se vor relua şi în aceste şcoli, fiind posibilă funcţionarea lor pe baza unui proces verbal de conformare încheiat între conducerile şcolilor şi inspectorii DSP, titrează Gazeta de Nord-Vest. 

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite