Satu Mare: Trenul , cea mai ieftină variantă spre litoral

0
Publicat:
Ultima actualizare:

189 de lei costă cel mai ieftin bilet de tren, dus-întors, Satu Mare-Mangalia, faţă de 240 de lei cu autocarul sau 420 de lei cu avionul. Peste 400 de sătmăreni şi-au rezervat deja locuri la trenul estival, care poneşte spre Mangalia din data de 25 iunie.

Trenul Satu Mare- Mangalia rămâne şi în acest an cea mai ieftină variantă pentru cei care îşi petrec vacanţa pe litoralul românesc. Un bilet dus-întors la clasa a II-a costă 189 de lei, iar pentru copii şi pensionari preţul unui bilet este de 107 lei. Şi la cuşetă preţurile sunt accesibile, având în vedere faptul că vagoanele sunt noi şi moderne. Preţul unui bilet întreg este de 234 de lei şi de 152 de lei pentru copii şi pensionari.
Sătmărenii pot beneficia de reduceri cuprinse între 5 şi 13% dacă îşi rezervă bilete la tren din timp. „Avem garnituri de vagoane noi şi moderne. Fiecare compartiment are şase locuri şi este dotat cu aer condiţionat“, a declarat Voichiţa Dorca, şefa agenţiei CFR Satu Mare. Trenul estival va porni din gara sătmăreană spre litoral în data de 25 iunie. Agenţia a emis până în prezent 226 de legitimaţii de călătorie şi a făcut 184 de rezervări pentru grupuri de persoane.
340 de lei un drum dus-întors cu autocarul
O altă soluţie pentru cei pleacă în concediu sunt autocarele. Firma Fany are curse zilnice spre Marea Neargă, de la ora 18.00. Drumul până la Mangalia durează 15 ore. Compania nu vinde bilete dus-întors, ci doar pentru o singură călătorie, preţul unui bilet fiind de 120 de lei. „Autocarul opreşte în Gara din Cluj, iar la ora 21.30 porneşte spre Mangalia. Din autocare nu lipsesc aparatele de aer condiţionat“, a precizat una dintre dispecerele firmei. Pentru un drum dus-întors, sătmărenii trebuie să plătească 240 de lei.

700 de lei cu maşina, 100 de euro cu avionul

Costul unui drum Satu Mare-Constanţa şi retur cu maşina personală poate depăşi 700 de lei. „În 2008 am plecat la mare cu maşina personală. Pe lângă cazare, care a costat 1.000 de lei, am mai plătit aproximativ 600 de lei benzina. Drumul până la Constanţa l-am parcurs în aproximativ 12 ore. Anul acesta nu îmi permit să merg la mare cu maşina, e mult prea costisitor“, a precizat sătmăreanul Emil Kovacs. 
Sătmărenii care au la dispoziţie mijloace de transport până la aeroporturile din Cluj sau Baia Mare pot  pleca la mare cu avionul. Un bilet dus-întors costă 100 de euro, la cursul zilei, pe ambele rute. „De pe aeroportul Otopeni se zboară la Constanţa, iar călătoria este inclusă în preţul biletului“, a precizat  dispecera agenţiei Tarom. Compania are curse zilnice Satu Mare-Bucureşti, însă nu are legături directe cu aeroportul din Constanţa.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite