Trei sătmăreni arestaţi preventiv pentru clonare de carduri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O firmă din judeţul Olt ar fi vândut produse de stingerea incendiului fără acte unui liceu din sectorul 4
O firmă din judeţul Olt ar fi vândut produse de stingerea incendiului fără acte unui liceu din sectorul 4

Trei tineri din Satu Mare, S.C. de 29 de ani, B.C.F., de 29 de ani şi S.A.M., de 25 de ani, au fost arestaţi preventiv pentru 29 de zile. Cei trei sunt suspectaţi ca fiind membrii unei reţele de criminalitate organizată cu preocupări în domeniul criminalităţii informatice.

Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate Satu Mare au destructurat un grup organizat cu preocupări în domeniul criminalităţii informatice. În urma a şapte percheziţii domiciliare şi a unui flagrant, poliţiştii au identificat mai multe echipamente de skimming, (activitate ilegală prin care o persoană obţine în mod fraudulos datele stocate pe banda magnetică a cardului)  sume de bani şi arme.

În data de 3 martie ofiţeri din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Satu Mare împreună cu ofiţeri din cadrul Biroului de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea, în colaborare cu ofiţeri SRI, criminalişti şi luptători de intervenţie rapidă şi jandarmi, sub directa coordonare a procurorilor D.I.I.C.O.T. Satu Mare, au desfăşurat, simultan, şapte percheziţii domiciliare pe raza Judeţului Satu Mare şi o operaţiune de prindere în flagrant pe Aeroportul Internaţional „Henri Coandă”, în cooperare cu ofiţeri ai Biroului „Trident Henri Coandă” şi poliţişti de frontieră din cadrul I.G.P.F..

Oamenii legii au identificat şi ridicat mai multe corpuri delicte, sume de bani, arme şi echipamente de skimming, respectiv trei pistoale, dintre care două cu bile de cauciuc pentru autoapărare şi unul cu glonţ, precum şi muniţie aferentă, 18.940 lire sterline, 1.690 euro, 100 dolari şi 2.700 lei, aproximativ două grame cannabis, 140 de carduri clonate şi aparatură şi tehnică în vederea copierii de date şi falsificarea de carduri. Mmai multe persoane suspecte ca fiind membrii ai acestei grupări au fost audiate de către procurorul din cadrul D.I.I.C.O.T. Satu Mare, iar faţă de trei dintre membrii grupării, S.C., de 29 de ani, B.C.F., de 29 de ani şi S.A.M., de 25 de ani, toţi din Satu Mare, s-au emis mandate de arestare preventivă pentru 24 de ore, ulterior ei fiind prezentaţi instanţei de judecată, care a emis pe numele lor mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile.


Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite