Trei tentative şi o sinucidere în doar trei zile la Satu Mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei tentative de suicid au avut loc în acest weekend la Satu Mare. Un tânăr de 25 de ani s-a spânzurat în propria locuinţă, iar alte două persoane au încercat să-şi pună capă zilelor prin diferite metode.

O femeie de 64 de ani a ajuns pe mâna medicilor a şaptea oară încercând să-şi pună capăt zilelor. „Am fost solicitaţi vineri dimineaţa la Satu Mare la o femeie care a ingerat diferite medicamente cu scopul de a se sinucide. Bătrâna se află la cea de-a şaptea încercare, din fericire eşuată. I-a fost aplicat tratamentul corespunzător, după care a fost trimis la un medic psihiatru”, spune Mihaela Pop, asistenta şefă de la serviciuld e Ambulanţă.
La medici specialişti a fost trimis şi bărbatul de 35 de ani din Agriş care s-a automutilat cu scopul de a se sinucide. El a ajuns pe mâna medicilor cu o plagă tăiată la antebraţ.
Un alt caz, fără salvare însă, este a unui tânăr de 25 de ani din Livada Mică care s-a sinucis prin spânzurare. Potrivit medicilor de pe ambulanţă, el s-a aflat la cea de-a patra încercare de suicid. "Am fost anunţaţi prin apelul unic de urgenţă 112 despre o sinucidere. din Livada Mică Colegii s-au deplasat la faţa locului, însă nu există suspiciuni de omor. Cadavrul  a fost depus la prosectură în vederea efectuării necropsiei", spune Ana Lăpuşte-Mălăescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean.
Medicii spun că principalele motive pentru care oamenii recurg la asemenea fapte sunt stresul şi lipsurile materiale. Medicii specialişti spun că fiecare caz diferă, dar ca o caracterizare generală, medicul psihiatru Laura Cismaş Petran spune că situaţiile deosebite de viaţă la care oamenii nu fac faţă sunt printre motivele principale. „Oamenii trebuie în primul rând să recunoască problemele şi să accepte ajutorul medicilor şi ai membrilor de familie”, spune medicul.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite