Trei case de schimb valutar amendate de OJPC

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Comisarul şef Valentin Breban anunţă că va continua controalele
Comisarul şef Valentin Breban anunţă că va continua controalele

Inspectorii Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor Satu Mare au controlat în ultimele zile 8 case de schimb valutar, 3 dintre acestea fiind amendate cu nu mai puţin de 20.000 de lei din cauza nerespectării normelor din domeniu.



20.000 de lei este suma cu care au fost amendate trei case de schimb valutar din Satu Mare. Inspectorii de la Protecţia Consumatorului Satu Mare  au verificat în ultima săptămână dacă acestea respectă reglementările din domeniu.  Cinci case de schimb au scăpat doar cu un avertisment. 

Potrivit directorului  OJPC Valentin Breban, în urma modificarii legii 632/2009 privind funcţionarea caselor de schimb valutar, luna trecută a avut loc o consiliere a operatorilor economici, fiind prezenţi doar 6 dintre aceştia. Tot în această perioadă s-au verificat 10 operatori economici care comercializează  şi distribuie  gratuit  articole de îmbracăminte purtate sau uzate. S-au aplicat 4 amenzi în valoare de 25.000 de lei pentru lipsa certificatelor de dezinsecţie şi dezinfecţie şi 6 avertismente. În ultima săptămână la sediul OJPC s-au înregistrat 8 reclamaţii, una dintre ele fiind depusă de o sătmăreancă revoltată că magazinul de unde şi-a cumpărat pantofii nu a despăgubit-o, după ce aceştia s-au dovedit a fi defecţi.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite