Trăieşte “visul spaniol”. Dintr-un sătuc din judeţul Satu Mare, actriţă renumită la Madrid

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A plecat în Spania în urmă cu aproape 14 ani cu gândul de a-şi face o viaţă mai bună. Şi a reuşit. Mariana Achim este o actiţă care cunoaşte succesul într-o ţară care a adoptat-o şi i-a devenit “acasă”.

Născută în urmă cu 40 de ani în localitatea Cig, judeţul Satu Mare, Mariana Achim a plecat în anul 1998 în Spania. “Îmi doream o viaţă mai bună, mai frumoasă şi aşa am decis să plec din ţară. Am ales Spania pentru că îmi place soarele, căldura şi marea”, mărturiseşte Mariana. S-a stabilit la Madrid şi în cei aproape 14 ani de când este acolo a reuşit să-şi facă viaţa pe care a visat-o. Este căsătorită cu un spaniol, medic şi au împreună o fetiţă de trei ani şi jumătate. În anul 2004, a terminat o şcoală de actorie şi tot de atunci a început să joace în filme, scurt-metraje sau piese de teatru. “Sunt o femeie împlinită şi pot să afirm că mi-am îndeplinit visul. Nu a fost uşor dar, cu optimism şi perseverenţă, am reuşit să trec peste toate obstacolele”, spune actriţa. Primul obstacol a fost chiar limba spaniolă, pe care Mariana nu o cunoştea deloc în momentul când a ajuns în Spania. “Am reuşit să o învăţ pentru că în acei ani puteai urma cursurile de limbă gratuit. Se găseau şi locuri de muncă suficiente aşa că m-am adaptat uşor. O perioadă, până să termin cursurile şcolii de actorie, am lucrat într-un restaurant”, povesteşte Mariana.
În 2004 a avut primul rol într-un serial de televiziune
Absolvirea şcolii de actorie i-a deschis noi orizonturi. La şcoală a cunoscut actori şi producători care au remarcat-o şi, încet-încet au apărut primele roluri. A jucat în opt seriale de televiziune, cel mai recent dintre ele “14 de Abril - la Republica”, urmând să fie difuzat începând din luna mai pe postul naţional de televiziune. Cea mai mândră este, însă, de filmul artistic “Escuela de Seducción”, în care a interpretat un rol secundar alături de celebra actriţă spaniolă Victoria Abril. Colaborarea cu această actriţă i-a fost benefică, pentru că au urmat alte două roluri în producţii cinematografice: “Adiós mi muñeca” şi “El Diario”. Cariera ei artistică mai cuprinde roluri în patru scurtmetraje. Acum lucrează la al cincilea care, spune ea, va fi sută la sută românesc. “<<Promisiunea>> este făcut de actori români care trăiesc în Spania. Este povestea unei fete care vine aici pentru a munci dar cade în mâna unor proxeneţi. Vrem să ne prezentăm cu el la festivalurile de scurtmetraje nu numai de aici ci şi din România”, precizează actriţa, adăgând că una dintre dorinţele ei pentru anul 2012 ar fi aceea de a juca în România. “Ar fi o provocare dar şi o plăcere deosebită pentru mine să joc într-o producţie românească”, spune ea. Pentru rolurile interpretate până acum, actriţa Mariana Achim a câştigat, în anul 2010, premiul de “Cea mai bună actriţă de comedie”, iar de două ori a fost nominalizată pentru “Cea mai bună actriţă într-un rol secundar”.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite