Toţi maidanezii de pe străzile Sătmarului vor fi adunaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Edilii locali vor să adune toţi maidanezii de pe străzile municpiului
Edilii locali vor să adune toţi maidanezii de pe străzile municpiului

Toţi maidanezii de pe străzile municipiului Satu Mare vor fi adunaţi, aceasta fiind prima măsura care se va lua după ce municipiul Satu Mare a fost declarat azi focar de rabie. Starea de carantină nu se aplică în momentul de faţă, situaţia fiind sub control.

Nu rata: ALERTĂ! Focar de turbare în Satu Mare


Edilii locali îşi propun să adune toţi maidanezii de pe raza municipiului Satu Mare, pentru a preveni infectarea altor patrupede cu rabie. Prefectul Radu Giurcă a menţionat totuşi că nu se impune  starea de carantină, oamenii fiind rugaţi să aibă grijă de proprile animale din gospodărie.  „În urma şedinţei de azi pe care am avut-o cu primarul Iuliu Ilyes, respectiv reprezentanţii Direcţiei Sanitar Veterinare Satu Mare s-a decis să stângem câinii de pe raza municipiului. Ştim că este costisitor, nu sunt bani, dar vom găsi cumva o soluţie“, a declarat radu Giurcă.
Acesta este îngrijorat de faptul că zilnic, cel puţin zece vulpi sunt identificate cu rabie. „Eu nu ştiam de situaţie, a devenit una foarte gravă. Tocmai am aflat că zilnic ne lovim de cazuri de rabie. Este o problemă de rang naţional şi trebuie să găsim cumva soluţii“, a mai spus acesta.

Două femei muşcate de un dihor turbat


Două femei din localitatea Pomi, judeţul Satu Mare sunt internate la spitalul de Boli Contagioase din Baia Mare după ce tot sâmbătă, un dihor turbat le-a atacat. Animalul a intrat în gospodăria unei femei, iar în timp ce încerca să-l gonească, a muşcat-o. „O vecină i-a sărit în ajutor şi a fost atacată şi ea. Una dintre ele, însărcinată în luna a opta a refuzat iniţial internarea şi tratamentul, însă după ce s-a confirmat rabia şi la dihor, a acceptat ajutorul medicilor“, a declarat Dorin Maurer, directorul Direcţiei Sanitar Veterinare Satu Mare.
Populaţia este rugată să aibă grijă de propriile animale din gospodărie şi să încerce să nu le lase libere.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite