Tinerii se înghesuie la o carieră în poliție

0
Publicat:
Ultima actualizare:

50 de tineri și-au depus dosarele de înscriere la concursurile de admitere la școlile de ofițeri și subofițeri din țară. Înscrierile se pot face până în 3 iunie la Academia de Poliţie şi până în 1 iulie la celelalte şcoli de ofiţeri şi subofiţeri din ţară.

Zeci de tineri sătmăreni s-au înscris pe listele inspectoratelor de poliție, jandarmi, poliție de frontieră și pompieri pentru a participa la concursurile de admitere la Academia de Poliție și școlile de ofițeri și subofițeri din țară. 36 de candidați s-au înscris pe lista Inspectoratului de poliție, iar alți 14 la jandarmi.

Specialiștii în recrutări spun că siguranța locului de muncă îi îndeamnă pe tineri să urmeze o carieră militară. „Acești tineri sunt conștienți că după ce ies de pe băncile școlilor au un loc de muncă asigurat, în comparație cu alții care urmează o facultate și nu își găsesc un job. În plus, pentru mulți, haina militară încă reprezintă un statut înalt“, a precizat Veronica Variu, director adjunct în cadrul AJOFM Satu Mare.

Haina de polițist, vis din copilărie
Natalia Andreica este o tânără de 19 ani care va absolvi Colegiul Național „Mihai Eminescu“. Ea și-a depus dosarul de înscriere la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza“ din București. Crede în pregătirea pe care o are și este convinsă că va trece cu brio toate examenele. „Mi-a plăcut dintotdeauna să învăț, iar cariera de polițist este o dorință a mea din copilărie pe care sper să o transform în realitate. Voi încheia anul școlar cu o medie de 9,81 și cred că am șanse să trec examenele pentru că mă pregătesc serios la toate materiile din care voi susține probele, dar și la sport. Nu doar dorința de a purta o uniformă m-a determinat să aleg această carieră, ci și faptul că la absolvire am locul de muncă asigurat“, a explicat tânăra.

Pe lângă cei 36 de înscriși pe liste, zilnic, alte 25 de persoane cer lămuriri cu privire la condițiile pe care trebuie să le îndeplinească dacă vor să se înscrie la concursurile de admitere. „Față de anii trecuți, numărul tinerilor care se îndreaptă spre o carieră militară a crescut simțitor. Cauzele sunt multiple, însă cu siguranță ei se gândesc la viitor. Lipsa locurilor de muncă constituite un motiv pentru ei de a alege acest job“, a precizat Ana Lăpuștea Mălăescu, purtătorul de cuvânt al IJP Satu Mare. La nivel național sunt scoase la concurs peste 1.800 de locuri.

Cifre: 50 de tineri s-au înscris pe listele inspectoratelor de poliție și jandarmi.

3 iunie este termenul de înscriere la Academia de Poliție Alexandru Ioan Cuza și 1 iulie pentru școlile de ofițeri și subofițeri din țară.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite