Teren în paragină în locul Teatrului de vară (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Episcopia Romano-Catolică nu a început încă amenajarea complexului multifuncţional, deşi de 4 ani a obţinut terenul fostului teatru. Centrul Cultural „G.M. Zamfirescu“ este nevoit, în lipsa spaţiului, să organizeze evenimente la Aeroclub sau în localuri private.

Vezi aici GALERIE FOTO cum arată Teatrul de Vară acum

Episcopia Romano-Catolică a preluat în urmă cu patru ani terenul pe care funcţiona Teatrul de vară al Centrului Cultural „G.M. Zamfirescu“. Reprezentanţii Episcopiei anunţau atunci că terenul de 4.700 de metri pătraţi din centrul oraşului va găzdui un complex multifuncţional, motiv pentru care a fost demolată scena.

Proiectul bate pasul pe loc
„Am luat acel spaţiu pentru a-l transforma într-un complex multifuncţional. Aveam planuri de a amenaja o sală festivă pentru diferite evenimente culturale, cum ar fi concerte corale, recitaluri de poezii şi alte evenimente de acest gen, dar şi pentru a transforma o parte în spaţii comerciale”, a declarat Jozsa Janos, referent în cadrul Episcopiei Romano-Catolice.
Reprezentanţii Episcopiei susţin că scena, pe care cântaseră de-a lungul timpului nume mari ale muzicii româneşti, dar şi scările au fost demolate în 2007 pentru că erau periculoase pentru public. De patru ani, însă, proiectul romano-catolicilor bate pasul pe loc. „Nu avem nici bani, şi nici perspective pentru viitor. Deocamdată nu ştim când vom relua lucrările”, mai spune referentul Episcopiei.

Concerte mutate la Aeroclub
În tot acest timp, reprezentanţii Centrului Cultural „G. M. Zamfirescu“ recurg la mila Consiliului Judeţean sau a unor patroni pentru organizarea diverselor evenimente. „De patru ani nu mai dispunem de un spaţiu corespunzător pentru evenimentele noastre, la care participă anual mii de sătmăreni. Avem anual cel puţin câte zece evenimente pe care suntem nevoiţi să le organizăm pe unde apucăm. În primii doi ani am fost primiţi la ştrand, iar anul trecut şi anul acesta vom merge la Aeroclub pentru Samfest Rock, iar celelalte evenimente le organizăm în sala de concerte a Filarmonicii, în două cluburi particulare din oraş şi în Parcul central“, spune Gheorghe Molnar, directorul Centrului cultural, care crede că trebuie găsită o soluţie pe termen lung pentru aceste manifestări.

Istoria Teatrului de vară
Teatrul de vară a intrat în proprietatea statului în anul 1950, iar până în anii 1990, când a început procedura de retrocedare către Episcopia Romano-Catolică, spaţiul era al municipalităţii, dat în custodia Centrului „G.M. Zamfirescu“. Chiar şi după retrocedare, el a fost folosit în continuare de municipalitate până în anul 2007, când Episcopia a preluat terenul pentru a construi complexul.


Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite