Teatru fără bariere la Satu Mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Cu dragostea nu-i de glumit“, în regia lui Alexandru Dabija, a deschis aseară Festivalul de Teatru „Fără bariere“. Festivalul care durează până în 23 mai reuneşte 12 de trupe ale teatrelor din ţară şi din Ungaria.

Spectatorii au umplut aseară sala Teatrului de Nord la deschiderea oficială a festivalului multicultural fără bariere, aflat la cea de a IV-a ediţie. Devenit o tradiţie pentru Satu Mare, festivalul a debutat fulminant cu spectacolul regizorului Alexandru Dabija „Cu dragostea nu-i de glumit“, pus în scenă de actorii Teatrului Tineretului din Piatra Neamţ. „Cu dragostea nu-i de glumit“ este o poveste despre dragostea copilărească, făţarnică, paternă, nevinovată, dragostea întoarsă pe toate părţile. Publicul i-a răsplătit pe actorii nemţeni cu mai multe reprize de aplauze.

„Mincinosul“, în Piaţa Vasile Lucaciu
Şi sătmărenii au debutat în prima seară de festival cu spectacolul „Mincinosul“, de Carlo Goldoni, în regia lui Ovidiu Caiţa. Aproximativ 200 de spectatori au ales să urmărească comedia în aer liber care s-a desfăşurat pe o scenă în Piaţa Vasile Lucaciu. „Mincinosul este o comedie puternică, fără demonstraţii pretenţioase, dar cu o morală sănătoasă, în care virtuţile sunt la un nivel realist, uşor de atins, şi ca atare eficiente în afirmarea lor“, a declarat regizorul sătmărean Ovidiu Caiţa.

Festivalul se va încheia în data de 23 mai
„Până în data de 23 mai, Satu Mare va fi scena festivalului multicultural fără bariere, sensul şi scopul acestuia fiind exact întâlnirea dintre diferite culturi. În teatru nu există bariere. Timp de zece zile se întâlnesc diferite limbi şi forme teatrale, îmbogăţind oferta culturală a oraşului şi a regiunii“, afirma aseară Attila Keresztes, directorul secţiei maghiare a Teatrului de Nord, la deschiderea oficială.
La festival au fost invitate să participe trupe de actori ale teatrelor din România, Ungaria şi Ucraina. „Culturile, popoarele şi oamenii au posibilitatea să se apropie comunicând prin limbajul artei, formând astfel o unitate europeană mai puternică şi mai temeinică“, a declarat Iuliu Ilyes, primarul municipiului Satu Mare.  
Festivalul continuă astăzi cu vernisaje, lansări de carte şi un spectacol la Teatrul de Nord. Sătmărenii sunt invitaţi de la ora 18.00 la două vernisaje de fotografie şi caricatură „O lume într-un festival“, semnată Ovidiu Cosac şi „Riendo“ a artiţtilor Lucian Dobârtă şi Gabriel Bratu. Tot azi, Cornel Udrea îşi va lansa cartea „Obiceiuri de nuntă la cangurii şchiopi“. Spectacolul „Herr Paul“ se va desfăşura de la ora 19.00.

Casetă
Abonamentul costă 192 de lei
Prețul unui abonament întreg la festival costă 192 de lei. Sătmărenii pot opta și pentru un abonament cu șapte piese la alegere, care costă 95 de lei. Prețul unui bilet pentru adulți costă 22 lei, iar pentru copii și pensionari, 15 lei.
 

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite