Ţeapă cu slujbe în Germania şi Austria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi sătmăreni şi-au pierdut locurile de muncă şi câte 1.000 de lei aşteptând în zadar să primească locuri de muncă în străinătate. Iosif Molnar (36 de ani) şi Marius Matei (35 de ani) au reclamat firma de intermedieri de locuri de muncă „Job Factory“ din Arad la Poliţie şi la Comisariatul pentru Protecţia Consumatorului.

Citeşte şi - Ţeapă cu joburi în Germania

Cei doi bărbaţi din satul Oar au încheiat în 9 aprilie 2009 contracte care prevedeau că vor primi un loc de muncă în Germania sau Austria, prin intermediul firmei „Job Select“, cu sediul la Satu Mare, reprezentantul din Satu Mare al companiei „Job Factory“ din Arad. Contractele au expirat, însă cei doi nu au plecat în străinătate. Ba mai mult, şi-au pierdut locurile de muncă şi aproximativ 2.200 de lei, bani cheltuiţi cu taxa de mediere şi analizele medicale.
„Ne-au pus să renunţăm la locurile de muncă, să putem semna contractele. Le-am pus la dispoziţie tot ce ne-au cerut. Aveam promisiuni că vom pleca în maxim două săptămâni şi vom câştiga până la 1.200 de euro“, a declarat Marius Matei. Alături de colegul său, a plătit o taxă de 915 lei, iar contractele de mediere prevedeau că reprezentanţii „Job Factory” vor restitui 20% în cazul în care nu le vor găsi locuri de muncă.


Ceartă pe documente

Motivul invocat de firma „Job Factory“ pentru neasigurarea unui loc de muncă pentru cei doi sătmăreni este lipsa unor documente la dosar. „Le-am verificat dosarele şi din fiecare lipsesc acte importante. Nu pot să vă spun ce fel de acte lipsesc, pentru că sunt cu caracter personal. Noi le-am trimis o scrisoare prin care le-am solicitat documentele lipsă, însă nu le-am primit. Fără ele nu am putut să trimitem dosarele“, a declarat Horvath Adam, din cadrul „Job Factory“.
În replică, Iosif Molnar şi Marius Matei au afirmat că au trimis toate actele cerute. „De fiecare dată verificau dosarele cu CNP-urile noastre şi ne spuneau că sunt în regulă. Chiar ne-au trimis răspuns că au primit toate actele. Acum, după un an de zile, în data de 7 aprilie 2010, am primit o scrisoare de la firmă prin care ni se aducea la cunoştinţă lipsa fotografiilor şi a adeverinţelor. Noi păstrăm toate chitanţele cu care am achitat analizele medicale şi fotografiile“, a mai spus Marius Matei, care a depus sesizări la Protecţia Consumatorului şi la Poliţie. „Este a treia reclamaţie în acest an la adresa firmei. Noi le-am redirecţionat colegilor de la Arad “, a declarat Valentin Breban, comisarul oficiului Satu Mare. Şi Poliţia a demarat o anchetă. „ Verificăm legalitatea contractelor“,  a afirmat Mircea Man, şef Serviciu de Investigare a Fraudelor.

CIFRA
1.100 de lei a plătit fiecare dintre cei doi pentru a obţine un loc de muncă în străinătate.

Satu Mare



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite