Taximetriştii, terorizaţi de clienţii rău-platnici

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ioan Bențan a scăpat cu viață, după ce a fost amenințat cu un cuțit
Ioan Bențan a scăpat cu viață, după ce a fost amenințat cu un cuțit

Zi de zi, la Satu Mare sunt sesizate noi cazuri de agresiune asupra șoferilor de taxi. În anul 2009, cazurile de agresiune asupra taximetriștilor a crescut cu 10 procente, susține patronul firmei VIP, Ioan Fanea.

Taximetriștii sătmăreni sunt terorizați, aproape zilnic, de clienți agresivi, mulţi dintre ei sub influența alcoolului, care nu vor să le achite cursele. În anul 2009, cazurile de agresiune asupra taximetriștilor a crescut cu 10 procente, susține patronul firmei VIP, Ioan Fanea.

„Cele mai multe probleme le avem cu rromii. Ăștia sunt mereu puși pe scandal și nu vor să achite contravaloarea curselor. Taximetriștii mai bine renunță la bani decât să își pună viața în pericol“, a declarat patronul.

Taximetrist mușcat de față

Cel mai recent caz de agresiune a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică, după ora 24.00. Marius Constantin, de 45 de ani, a fost mușcat de față de un client beat pe care l-a rugat să coboare din mașină după ce acesta a început să înjure și să-l acuze că vrea să scoată banii de pe el.

„S-a urcat în mașină împreună cu o fată și m-au rugat să-i duc din centrul orașului până la Micula, 16 kilometri. Aparatul de taxat arăta tariful de noapte care e mai mare cu 12 bani, 1,82 lei pe kilometru, iar cursa costa 45 de lei“, povesteşte taximetristul. „Ciprian Bene, de 22 de ani, m-a acuzat că vreau să-l buzunăresc. La Unio l-am rugat să coboare, atunci el a sărit la mine și ne-am luat la bătaie. M-a mușcat de față și m-a zgâriat. Am apucat să îmi chem colegii care mi-au sărit în ajutor. Am depus plângere la poliție pentru agresiune“, a mai spus  Constanntin.

Pedeapsa prevăzută de Codul Penal pentru astfel de fapte este închisoarea de la o lună la trei luni. Anul trecut, au fost depuse două plângeri la poliţie. „În 2009, au fost depuse două plângeri de către taximetrişti. Numărul mic se explică prin faptul că  cei care depun plângeri nu specifică faptul că sunt taximetrişti“, a explicat Ana Mălăescu, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie.

Tăiat la mână cu un cuțit

„Sunt taximetrist de 21 de ani. Nici nu mai știu de câte ori am renunțat la bani ca să scap cu viață. În urmă cu 19 ani, la o cursă Satu Mare-Timișoara, două persoane au refuzat să plătească datoria, 30 de lei la acea vreme, și m-au amenințat. Cel din spate mi-a pus un cuțit la gât, iar eu m-am apărat prinzând lama cu mâna. În momentul în care au coborât din mașină, aproape că mi-au retezat degetul mare. Colegii de la Timișoara mi-au sărit în ajutor, însă nu i-au găsit“, a povestit Ioan Bențan.

Acesta mai spune că cele mai multe probleme le întâmpină cu clienții aflaţi sub influența alcoolului în mașină. „Se pun pe scandal numai ca să nu achite cursa iar în momentul în care oprești și îi rogi să coboare se scandalizează“, a mai spus taximetristul.

Pe aceeaşi temă citiţi şi Doi interlopi au bătut un taximetrist de la firma VIP

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite