Satu Mare: Tatăl biciuitor nu îşi vrea copiii înapoi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Satu Mare: Tatăl biciuitor nu îşi vrea copiii înapoi
Satu Mare: Tatăl biciuitor nu îşi vrea copiii înapoi

Toţi cei trei copii au fost luaţi în grija Direcţiei pentru Protecţia Copilului, iar în cazul în care va fi găsit vinovat, bărbatul de 40 de ani riscă închisoare de la 6 luni la un an.


Citeşte şi

Fetiţă de patru ani bătută cu biciul de tată



Tată biciutor nu îşi vrea înapoi cei trei copii ridicaţi de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Satu Mare, scoşi din sânuul familiei din cauza proastelor tratamente aplicate de tată. În  urma unei anchete a Direcţiei s-a descoperit că minora de patru ani şi jumătate, Florina Szulczer, a fost biciuită de propriul tată pentru că i-a călcat în picioarea mâncarea. „Este foarte important faptul că toţii copiii sunt în afara oricărui pericol. Asupra lor s-a luat o măsură de protecţie, iar în funcţie de ce va stabili poliţia vom lua şi noi măsurile legale“, a declarat Mihaela Bonea, şef serviciu Abuz din cadru Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului.

Nu recunoaşte că îşi bate frecvent copiii


Adrian Vărlan (40 de ani) nu recunoaşte nici la această oră că îşi bate în mod regulat copiii. Chiar dacă toţi cei patru copii sunt ai lui, ei figurează pe numele soţului concubinei  de care nu a divorţat încă.  „Concubina mea este vinovată ce tratamentele proaste care sunt aplicate copiilor. Eu recunosc că am bătut-o pe fetiţa de patru ani pentru că mi-a distrus mâncarea. Am venit luni înfometat după o zi lungă de muncă şi când mi-am văzut mâncarea călcată în picioare m-am enervat foarte tare. Am luat un bici şi am bătut-o pe Florina Szulczer. Cel mai bine pentru ei este să fie în grija statului“, spune tatăl biciuitor.

Mai are doi copii daţi în plasament

Ceilalţi doi copii, de 9 luni respectiv doi ani sunt în asistenţă maternală. Cazul minorei de patru ani a fost descoperit întâmplător de cei de la Direcţie, în cadrul unei acţiuni de rutină. „La fiecare trei luni de zile vizităm părinţii pentru a vedea dacă putem să integrăm copiii înapoi în familie. Atunci am găsit-o pe minora de patru ani lovită pe tot corpul“, spune Mihaela Bonea. 



image


Familia trăia în condiţii mizere. La marginea oraşului Ardud, din judeţul Satu Mare, într-o cocioabă împrovizată îşi ducea veacul cei doi părinţi, alături de minora de patru ani.

„Nu o puteam lăsa acolo. Ne-am şocat când am văzut în ce condiţii trăiesc“, a mai spus Mihaela Bonea.




Tatăl riscă închisoarea

Pe lângă faptul că ambilor părinţi le-au fost întrerupte drepturile părinteşti, tatăl riscă, conform articolului 160 din Codul penal, închisoare de la şase luni la un an sau amendă contravenţională. „Ancheta este în desfăşurare iar după ce o vom finaliza, vom stabili care sunt măsurile ce trebuie luate împotriva părinţilor“, a declarat Ana Mălăiescu, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Satu Mare.
Ancheta mai trebuie să arate dacă şi mama este implicată în acţiunile de lovire. În cazul în care se va dovedi că a participat activ, riscă să fie decăzută din drepturile părinteşti.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite