Tărţan a fost eliberat, iar Tukacs şi Fuşle solicită eliberare sub control judiciar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei trei interlopi acuzaţi de şantaj vor în libertate cu orice preţ Augustin Tărţan a fost pus în libertate ieri, iar cazul lui Dorel Tukacs şi Nicolae Fuşle se va judeca zilele următoare.

Procurorii spun că apărătorii celor doi şantajişti aflaţi încă în arestul poliţiei au făcut demersuri şi solicită eliberarea clienţilor sub control judiciar. Acelaşi lucru s-a întâmpalt şi cu Bogdan Tărţan, arestat pentru 20 de zile pentru şantaj, al cărui caz a fost soluţionat ieri pozitiv. Astfel, bărbatul se poate apăra în libertate, în timp ce Tukacs şi Fuşle aşteaptă verdictul judecătorilor de la Tribunalul Satu Mare pe vineri sau luni.
„Toţi cei trei interlopi arestaţi şic ercetaţi pentru şantaj au solicitat să fie eliberaţi sub control judiciar. Judecătorii au admis ieri cererea de eliberare al lui Tărţan, însă asupra solicitărilor lui Tukacs şi Fuşle încă nu s-au pronunţat. Cert este că toţi vor în libertate”, spune prim-procurorul Ana Rusu, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Satu Mare.
Cei trei au fost reţinuţi în timpul unui flagrant organizat în seara zilei de 10 mai şi arestaţi la miezul nopţii pentru câte 20 de zile. Cinci zile mai târziu, la data de 16, când la Tribunalul Satu Mare s-a judecat recursul formulat de aceştia pentru a fi puşi în libertate, dar şi recursul procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Satu Mare de a le prelungi mandatele la 29 de zile, magistraţii au decis menţinerea măsurii preventive, ba chiar mai mult, prelungirea la 29 de zile în cazul a doi dintre interlopi, respectiv Tukacs şi Fuşle.
Acum se va judeca un nou recurs, de data aceasta de eliberare sub control judiciar. În cazul lui Tărţan s-a admis cerea ieri, iar Tukacs şi Fuşle mai au de aşpteptat câteva zile până la pronunţare.
„Urmează să ajungă dosarul din nou la Tribunal, după care se va da şi o soluţie”, spune judecătorul Remus Nemeş, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Satu Mare.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite