Satu Mare: Cinci kilometri de drum judeţean recepţionaţi ieri la Tarna

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cinci kilometri de drum judeţean modernizat, ce leagă Valea Seacă de Tarna Mare au fost ieri recepţionaţi.


Consiliul Judeţean a beneficiat de o finanţare nerambursabilă pentru implementarea proiectului „Modernizarea infrastructurii de acces către punctul de trecere al frontierei româno- ucrainiene de la Tarna Mare”, investiţia fiind realizată prin  Programul de Vecinătate România-Ucraina 2004 – 2006, PHARE CBC 2006 şi a fost finanţat de Uniunea Europeană, Guvernul României şi Consiliul Judeţean Satu Mare.

Potrivit unui comunicat de presă al administraţiei judeţene, Árpád Csehi, preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare a declarat că în cadrul acestui proiect au fost  realizate lucrările de modernizare a drumului de acces DJ 109 M, între Valea Seacă - Tarna Mare, în lungime de 5,08 km, au costat peste două milioane de euro. „În cadrul proiectului a fost modernizată nu doar infrastructura rutieră, ci şi accesele spre gospodării şi au fost refăcute şanţurile şi podeţele”, a afirmat Árpád Csehi.
Vicepreşedintele Consiliul Judeţean Satu Mare Mircea Govor, susţine că se vor continua investiţiile de modernizare a infrastructurii rutiere din judeţ. „Aceast proiect a fost promovat şi realizat de Consiliul Judeţean Satu Mare, principalul scop fiind ca locuitorii din zonă să beneficieze de condiţii civilizate de trai”, a spus Mircea Govor.

Lucrările de modernizare au constat  în refacerea drumului prin  consolidarea infrastructurii, a terasamentelor drumului, refacerea  elementelor de colectare şi evacuare a  apelor de suprafaţă (șanțuri , rigole, podețe, ziduri de sprijin), amenajarea drumurilor laterale și lucrări de semnalizare rutieră.

Modernizarea acestei secţiuni de drum  reprezintă a II- a etapă a modernizării drumului judeţean DJ 109 M, aceasta fiind o continuare a modernizării secţiunii de drum Halmeu – Tămăşeni – Batarci, proiect care a beneficiat de asistenţă financiară tot prin intermediul Programului de Vecinătate România-Ucraina 2004 – 2006, licitaţia de proiecte 2005.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite