Tarcsa Dorottya - Învaţă jurnalism la Budapesta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tarcsa Dorottya
Tarcsa Dorottya

Pasionată de jurnalism şi comunicare, Dorottya îşi desăvârşeşte studiile începute la Cluj în capitala Ungariei.

Tânără şi ambiţioasă, pasionată de comunicare, relaţii publice şi jurnalism, Dorottya crede că tinerii de azi pot schimba oraşul în bine. S-a născut şi a copilărit la Satu Mare şi de mică îi plăcea să fie în centrul atenţiei. „De mică eram pasionată de media şi comunicare. O vreme m-am pregătit să dau admitere la Facultatea de Teatru. Am renunţat pe considerentul că abilitatea de comunicare şi creativitatea sunt caracteristici pe care le pot investi într-o meserie cum e publicitatea şi jurnalistica”, poveştete Dorottya.
Deşi nu a neglijat nici teatrul, fiind membru activ al clubului de teatru pentru elevi, a ales Facultatea de Ştiinţe Politice, Adminsitrative şi ale Comunicării, specializarea Comunicare şi Relaţii Publice. „A fost cea mai bună alegere, pentru că în cei trei ani de facultate am cunoscut foarte mulţi oameni extraordinari, atât ca prieteni, cât şi în privinţa meseriei. Timp de trei ani, alături de câţiva prieteni şi colegi, am pus pe picioare un radio on-line pentru studenţii maghiari, K-fe Radio, unde aveam şi o emisiune. A fost una din cele mai plăcute experienţe din studenţie”, spune tânăra.
Experienţă în Budapesta
Înainte de a se întoarce la studii în anul III, Dorottya a petrecut o vară la Budapesta, unde a muncit alături de cei mai buni specialişti în PR din Ungaria. După absolvirea facultăţii de la Cluj, în această toamnă, sătmăreanca şi-a încercat norocul la cea mai râvnită şcoală de profil din Ungaria: Sanoma Budapest, Mediaakademia. „A fost o probă grea pentru mine, mai ales pentru că sunt româncă. Au fost înscrişi peste 200 de candidaţi, din care am fost chemaţi la interviu aproximativ 60, în trei ture. Au fost admise doar 30 de persoane”, povesteşte sătmăreanca experienţa admiterii.
Întrebări şi răspunsuri
ADS: Cum a fost experienţa de la Budapesta?
T.D.:A fost extraordinar. Mi-am depus CV-ul în mai multe locuri, iar într-o zi am fost sunată că am primit o şansă de a lucra cu mari specialişti în PR din Ungaria. Am plecat aşadar la unchiul meu, care locuieşte acolo, şi am lucrat timp de trei luni la o companie de publicitate naţională. Ce mi-a plăcut acolo a fost faptul că nu am fost catalogată drept o puştoaică, ci mi s-a dat o şansă reală de a-mi exprima ideile.
ADS: Dacă vei absolvi Academia Sanoma, te vei stabili la Satu Mare?
T.D.: Nu ştiu încă. În general absolvenţii acestei şcoli primesc şi oferte de angajare la una din revistele editurii care organizează studiile. Eu, sincer, mi-aş dori să pot aplica cunoştinţele dobândite dincolo în orăşelul nostru, pentru că e un oraş cu potenţial şi reale şanse de succes. Cred că dacă tinerii s-ar întoarce după terminarea studiilor la Satu Mare ar fi mult mai bine.
PROFIL:
Născută: 12 noiembrie 1988, Satu Mare
Studii: Sanoma Budapest, Mediaakademia, Ungaria
Familie: Necăsătorită, singură la părinţi

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite