Tăcere pe ruta șpăgii. Ulici și Popa l-au luat pe „NU“ în brațe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mariana Popa, inspector general școlar, a fost trimisă în judecată pentru luare de mită
Mariana Popa, inspector general școlar, a fost trimisă în judecată pentru luare de mită

Ioan Ulici și Mariana Popa, țintele DNA în ultimul dosar de corupție care a zguduit PDL Satu Mare, l-au luat  pe „NU“ în brațe. Economistul neagă acuzațiile, iar inspectorul general școlar nu comentează.

„Ce acuzații, domnule? Cică scria acolo DNA că sunt adjunct la finanțe… Ce adjunct, domnule, eu doar lucrez la finanțe. Nu e adevărat ce zic ăia acolo. Dar nu are rost să comentez mai mult, cu cât comentez mai mult, cu atât e mai rău. Nu știu ce e acolo la DNA“ a declarat pentru „Adevărul de Transilvania Ioan Ulici, fostul adjunct al Direcției Generale a Finanțelor Publice Satu Mare. Acesta a apreciat acuzațiile DNA drept „prostii“.
Mariana Popa nu a dorit să comenteze acuzațiile din rechizitoriul DNA: „M-ați prins într-o ședință, nu pot vorbi acum. Oricum, n-am nimic de comentat“ a declarat șefa Inspectoratului Școlar Județean. Vasile Ștrango nu a putut fi contactat pentru declarații.
Citește și „ANALIZĂ Economia mitei. Cifrele de afaceri ale șpăgarilor din Oaș“
Ioan Ulici, Mariana Popa și Vasile Ștrango au fost trimiși în judecată de DNA într-un dosar de mită și trafic de influență. Potrivit DNA, Ioan Ulici, fost director adjunct în cadrul Direcției Generale a Finanțelor Publice Satu Mare ar fi intervenit pe lângă Mariana Popa pentru ca aceasta, în calitate de inspector general școlar, să dispună plata unor sume de bani către societatea  Naţional Co&Ing SRL Negreşti Oaş, administrată de Vasile Ștrango. Banii reprezentau contravaloarea unor lucrări de reabilitare executate de societatea negreșteană la instituții de învățământ din județ. Potrivit DNA, la solicitarea lui Ulici, Mariana Popa a deblocat sumele către societate doar după ce Ștrango a „donat“ 3000 de lei, reprezentînd 3% din valoarea lucrărilor, către PDL local.
Citește aici „Inspectorul școlar Mariana Popa și fostul adjunct al finanțelor Ioan Ulici, trimiși în judecată de DNA“

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite