TRAGEDIE: Incendiu de la Tăşnad, stins în 12 ore

0
Publicat:
Ultima actualizare:

60 de pompieri şi 30 de voluntari au intervenit de ieri, de după-amiază, până la ora 3 dimineaţă pentru a stinge focul. Cea mai modernă fabrică de mobilă din judeţ, Victoria Mob, s-a făcut scrum în urma incendiului produs ieri, cel mai mare din ultimul an din Satu Mare.

Incendiul izbucnit, ieri, în jurul orei 15.00, la o fabrică de mobilă din Tăşnad, s-a extins pe o suprafaţă de aproximativ 6 hectare. În doar câteva minute flăcările au cuprins două hale de producţie, care s-au prăbuşit, clădirea adminsitrativă şi câteva depozite. Chiar dacă au fost salvate două posturi-trafo, depozitul de cherestea şi un alt mini-depozit din apropiere, flăcările au distrus reţelele electrice.

image

„Timp de 12 ore au intervenit 60 de pompieri cu şapte auospeciale şi o trupă operativă din Satu Mare, Carei şi Tăşnad, respectiv alţi 30 de voluntari cu alte şase maşini de la Serviciul Voluntar Supur. Incendiul a fost anunţat la ora 15.51, iar un minut mai târziu colegii de la Tăşnad erau deja pe drum cu două autospeciale, urmaţi de echipele din Carei, Satu Mare şi Supur”, spune colonelul Iulian Borz, inspectorul şef ISU „Someş” Satu Mare.

image

Prejudiciu de câteva milioane de euro
Pompierii şi echipele de voluntari au reuşit stingerea incendiului în nu mai puţin de 12 ore, câteva echipe fiind la faţa locului şi în cursul zilei de azi pentru a interveni în halele prăbuşite unde a rămas o cantitate mare de lemn. Tot astăzi, o comisie specială s-a întrunit pentru a stabili valoarea iniţială şi prejudiciul cauzat de flăcări. „Nu avem încă date privind valoarea întregii fabrici, şi nici prejudiciul cauzat. Este vorba de sume foarte mari oricum, dat fiind faptul că societatea era foarte bine pusă la punct, iar întreaga fabrică se ridică la vârful standardelor europene”, mai spune colonelul Burz..

image

Conducerea societăţii nu a fost de găsit nici în această dimineaţă. Fabrica avea peste 100 de angajaţi, dintre care 60 se aflau la faţa locului. Surse au declarat pentru Adevărul de Seară că întreaga clădire şi toate bunurile au fost asigurate. Conducerea ISU mai spune că este exclusă incendierea intenţionată.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite