Swingerii Sătmarului - revista presei locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Revista presei locale
Revista presei locale

Ziarele locale de azi scriu despre zecile de cupluri din judeţul Satu Mare care practică schimbul de parteneri pentru a alunga monotonia din cuplu şi despre micşorarea numărului de clase de elevi de la şcoala din Boineşti, unde părinţii copiilor s-au revoltat împotriva deciziei Inspectoratului Şcolar.

În judeţul Satu Mare există zeci de cupluri, căsătoriţi sau în concubinaj, care practică swingul pentru a alunga monotonia care se instalează într-un cuplu după mai mulţi ani de convieţuire. Primele contacte au loc pe site-urile de socializare de pe internet şi, uneori, pot trece chiar câteva luni până cuplurile ajung să se cunoască personal. O altă posibilitate de contact este la recomandarea unor cupluri. Cei care practică swingul sunt cupluri cu vârste cuprinse între 25 şi 45 de ani, în general intelectuali, scrie Gazeta de Nord Vest.


ISJ a decis: la Boineşti rămân doar clasele I-a, a II-a şi a IV-a

Nici nu a început bine fundamentarea planului de şcolarizare, că au şi apărut scandalurile. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) nu trebuie să facă faţă protestelor sindicale, după cum era de aşteptat, ci furiei părinţilor.

Joi, un grup numeros de părinţi din Boineşti s-a prezentat la ISJ pentru a protesta împotriva închiderii şcolii. Vineri, ei s-au adunat la şcoală pentru a discuta cu directorul unităţii de învăţământ.
Chiar dacă joi inspectorul şcolar general, Mariana Popa, a spus că părinţii se revoltă fără motiv, înainte de a se lua o decizie cu privire la soarta şcolii din Boineşti, iată că temerile lor s-au adeverit. În şedinţa de joi, reprezentanţii inspectoratului şcolar, împreună cu directorul Şcolii cu clasele I-VIII din Trip, Cătălin Barnişca, de care aparţine şcoala din Boineşti, au decis comasarea, începând cu anul şcolar viitor, a claselor a III-a, a V-a, a VI-a, a VII-a şi a VIII-a cu clase de la şcoala din Trip. Rămân la Boineşti clasele I-a, a II-a şi a IV-a. Ultimele două vor funcţiona simultan, cu o singură învăţătoare, scrie Informaţia Zilei.


Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite