Sute de sătmăreni au participat la Ziua Mondială a Sănătăţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Voluntarii de la Crucea Roşie au stat la dispoziţia sătmărenilor de la ora 11.00 la 14.00
Voluntarii de la Crucea Roşie au stat la dispoziţia sătmărenilor de la ora 11.00 la 14.00

Azi se sărbătoreşte Ziua Mondială a Sănătăţii şi la Satu Mare. Cu această ocazie, între orele 11.00 şi 14.00 volutarii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Satu Mare şi  cei de la Crucea Roşie au ieşit cu standuri în faţa Catedralei Romano Catolice pentru a măsura tensiunea trecătorilor şi pentru a împărţi diferite pliante.

De la ora 11.00 şi până la 12.30, peste 300 de persoane s-au oprit la volutnarii Crucei Roşii şi cu puţin peste 50 la standul DSP.
Majoritatea trecătorilor au ştiut ce se sărbătoreşte la data de 7 aprilie şi cea mai mare parte dintre aceştia au şi participat la acţiunea de măsurare a tensiunii.
„Din câte ştiu azi se sărbătoreşte Ziua Mondială a sănătăţii. Consider un lucru bun şi poate că ar fi foarte bine să se facă mai des asemenea acţiuni”, spune Eleonora Foitoş, pensionar.

Informaţii utile pentru sătmăreni

Cei de la DSP spun că această sărbătoare e un bun prilej pentru a face o campanie de informare a publicului, atât a copiilor, cât şi a adulţilor, respectiv a vârstnicilor.
„Cel puţin de zece ani suntem prezenţi în centrul oraşului pentru a sărbători Ziua Mondială a Sănătăţii şi considerăm că e un lucru bun. Am venit azi aici pentru a oferi în primul rând informaţii copiilor, adulţilor şi vârstnicilor, să răspundem la întrebările sătmărenilor privind diferite boli şi desigur să măsurăm tensiunea. Din fericire am observat că sătmărenii sunt din ce în ce mai interesaţi de aceste acţiuni”, spune Carmen Guleş, inspector în cadrul DSP Satu Mare.

Cei mai interesaţi pentru măsurarea tensiunii au fost vârstnicii


Interes dublu faţă de anii precedenţi

Cei 15 voluntari de la Crucea Roşie spun că pe an ce trece tot mai mulţi sătmăreni prind curaj să-şi măsoare tensiunea şi să participe la campaniile pentru sănătatea publică.
„Am rămas plăcut surprinşi de mulţimea de oameni care s-a adunat la cortul nostru pentru a-şi verifica tensiunea. Numărul lor a depăşit deja 300 , deşi abia trecuse o oră şi jumătate”, spune Vlad Haiduc, liderul tinerilor voluntari de la Crucea Roşie.
Trecătorii spun că dacă ar fi mai multe astfel de acţiuni, poate mult mai mulţi oameni şi-ar da interesul pentru starea lor de sănătate.
„Cred că ar trebui organizate astfel de acţiuni mult mai des. E un lucru bine venit, prin care oamenii acordă puţin timp pentru sănătatea lor, pentru că în rest ştim foarte bine că mulţi nu merg la medic din lipsă de timp”, spune Vasile Dorca, pensionar.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite