Sute de sătmăreni au fost testaţi ce s-ar întâmpla în caz de război sau alte catastrofe FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de sătmăreni din cartierele Micro 14 şi 15 au participat ieri la un exerciţiu de alarmare publică. Exerciţiul a început la ora 11.00, lângă Spitlul Judeţean de Urgenţă. Potrivit organizatorilor, alarmarea are ca scop evaluarea şi urmărirea problemelor referitoare la activităţile Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă, condus de primarul Iuliu Ilyes.

La ora 11.00, organitorii i-au anunţat pe sătmăreni că este vorba despre un exerciţiu şi i-au sfătuit să evacueze străzile, pieţele şi unităţile comerciale de urgenţă. Circulaţia a fost oprită, iar Piaţa nr. 1 a fost golită pentru câteva minute.
Unii ştiau de exerciţiu, alţii habar n-aveau
„Am ştiu că va fi acest exerciţiu după ce am citit în ziare şi s-a spus şi la ştiri. Mi se pare o idee foarte bună, pentru că niciodată nu se ştie ce se poate întâmpla“,  a spus Petru Pomian, un pensionar de 65 de ani.
Cei care nu au aflat din presă de exerciţiu au simţit-o pe propria piele. „La început, nu ştiam ce se întâmplă, dar când poliţiştii au anunţat că este un exerciţiu de alarmare publică m-am liniştit. Oricum, e foarte bine să ştim ce trebuie să facem în situaţii de urgenţă. Organizarea şi ideea în sine sunt foarte bune“, a spus Gheorghe Nagy, de 63 de ani.

image
image
image

CLICK PE IMAGINI SAU AICI PENTRU GALERIE FOTO

Primarul spune că în municipiu există un fond de adăpostire civilă în patrimoniul municipiului unde pot fi adăpostiţi doar o treime din localnici. „Avem un fond în patrimoniu ce conţine 94 de adăposturi cu mai multe încăperi (în general beciurile de la blocuri şi unităţi economice – n.r.) în 25 de locuri  din oraş. Acest fond permite adăpostirea a 36,7% din populaţie, însemnând 40.000 persoane în caz de război sau alte catastrofe naturale“, a declarat primarul Iuliu Ilyes.
Sute de sătmăreni din cartierele Micro 14 şi 15 au participat ieri la un exerciţiu de alarmare publică. La roa 11.00 a fost declanşată alarma în cele două cartiere, lângă Spitlul Judeţean de Urgenţă Judeţean.
Exerciţiu are ca scop evaluarea şi urmărirea problemelor referitoare la activităţile Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă, condus de primarul Iuliu Ilyes.
Alarma a fost declanşată la roa 11.00, când oamenii legii, jandarmi şi poliţişti, au anunţat sătmărenii că este vorba despre un exerciţiu şi i-au sfătuit să evacueze străzile, pieţele şi unităţile comerciale de urgenţă. Circulaţia a fost oprită, iar Piaţa nr. 1 a fost golită pentru câteva minute.
Unii oameni ştiau ce se întâmplă, iar alţii nu.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite