Surprize de proporţii pentru Mani Gyenes(GALERIE FOTO şi VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tort, şampanie, colegi, prieteni şi mass-media l-au aşteptat ieri şi astăzi pe românul cu cele mai bune rezultate obţinute vreodată în motorsportul mondial. Prinţul deşertului s-a întors la Satu Mare azinoapte, iar astăzi a fost luat cu asalt de colegii de muncă, prieteni, cunoştinţe şi fani.

Vezi aici galerie foto de la Autonet şi Primărie

Un tort de poveste, zece sticle de şampanie şi peste 200 de colegi l-au primit în această dimineaţă pe tânărul sportiv Mani Gyenes, cea mai mare mândrie a României la motorsport din toate timpurile.
Tort de poveste, şampanie şi sute de colegi
Mani a fost primit azi-dimineaţă de către colegii de la Autonet cu un tort spectaculos, artificii şi nelipsita şampanie. Emoţionat de întâmpinare şi aplauzele celor peste 200 de colegi primitori, abia a reuşit să le mulţumească pentru susţinerea de pe tot parcursul Dakarului.
„Abia acum încep să realizez că am obţinut un loc foarte bun în acest concurs, când văd ce primire am, atât miercuri la aeroport, azinoapte acasă, cât şi în această dimineaţă la Satu Mare”, spune tânărul emoţionat.

image

Mândru că e sătmărean
La Dakar 2011 Emanuel Gyenes a obţinut locul I la Dakar clasa Maraton şi locul 18 în clasamentul general. El spune că traseul a fost mult mai civilizat decât cel din 2007 din Africa, deoarece aveau condiţii mult mai civilizate pe traseu, până şi baie în piscină, condiţii care acum patru ani nu le-au avut, ceea ce le-a îngreunat treaba.
„E important acest concurs pentru mine deoarece am reuşit să obţin locul I în cea mai grea clasă fără să schimb vreo piesă la motocicletă, dar şi pentru că nu s-a mai obţinut un astfel de loc de către vreun român, şi nu ştiu dacă vom mai putea face acelaşi lucru vreodată”, a declarat Mani Gyenes pentru Adevărul de Seară.
Mani spune că e mândru de faptul că a putut reprezenta Satu Mare şi, totodată România, la un concurs mondial şi să se claseze pe un loc atât de bun.

image

Vrea un an de Campionat Mondial
În ceea ce priveşte apogeul carierei sale, Mani spune că vrea să participe un an întreg la Campionatul Mondial Rally-Raid.
„Până acum am participat doar la câte o etapă, însă visul meu e ca un an întreg să pot participa la Campionatul Mondial de Rally, la raliul din Dubai, Tunisia, Maroc, Brazilia, Sardinia, dar şi la raliul Faraonului. Problema e că asta ar implica costuri extraordinare. Doar aici, la Dakar 2011, eu şi Marcel Butuza, am avut nevoie de un total de 80.000 de euro pentru a acoperi toate cheltuielile ce implică concursul”, mai spune Emanuel.

Vezi mai jos video de la primirea lui Mani Gyenes la Primăria Satu Mare

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite