Stația de microbuze nu-și găsește locul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Municipalitatea vrea să mute din nou stația de microbuze, în faţa Colegiului „Ion IC Brătianu“. Şoferii sunt revoltaţi şi spun că, din cauza mutărilor dese, îşi pierd clienţii.

Municipalitatea a decis că este necesară mutarea staţiei de microbuze de lângă Catedrala Ortodoxă pentru a înlătura pericolul de accidentare a elevilor de la instituţiile de învăţământ din zonă. Parcarea din fața Colegiului Tehnic „Ion I.C. Brătianu“ ar reprezenta, potrivit responsabililor din Primăria Satu Mare, o alternativă pentru că microbuzele nu s-ar mai intersecta cu traseul elevilor.
„Nu vrem ca într-o zi o maşină să calce un copil şi să se ne trezim dați în judecată  pentru că am făcut staţie aici, chiar pe traseul pe care circulă elevii. Transportatorilor li s-a comunicat foarte clar că nu voie să staționeze ore în şir lângă biserică, pe ambele sensuri, dar și pe strada Vasile Lucaciu, pe traseul pe care ies elevii de la liceu, însă degeaba. Vin câte 5-10 microbuze, staţionează, blochează circulaţia şi pietonii angajaţi în traversare nu au vizibilitate totală, fiind astfel în pericold e accidentare”, reclamă nemulţumit viceprimarul Adrian Albu. Acesta mai spune că, în pofida amenzilor usturătoare aplicate de polițiștii comunitari, dar și a indicatoarelor care interzic staționarea pe o durată mai mare de cinci minute, măsurile municipalității nu au avut efectul scontat. În consecință, parcarea din fața Colegiului Tehnic „Ion I.C. Brătianu“ ar reprezenta singura variantă, cel puțin temporară, pentru mutarea stației de microbuze.

Conducerea şcolii nu vrea microbuze
Soluția dată de viceprimarul Albu este însă contestată vehement de conducerea unității de învățământ. „Este imposibil aşa ceva. Avem peste 1.100 elevi. Traficul în fața școlii ar reprezenta un pericol în privința siguranței elevilor. Am atras atenția organelor responsabile că în fața școlii își fac veacul și prostituate. Asta ne mai lipsește acum și o stație de microbuze. Va fi aici o mizerie de nedescris”, spune revoltat Valeriu Neagu, directorul Colegiului Tehnic „Ion I.C. Brătianu“. Viceprimarul Albu susţine că o decizie va fi luată doar după ce vor fi analizate toate variantele. „Nu vom decide de pe o zi pe alta. Vom studia și parcarea de sub Podul Decebal, pentru a vedea dacă poate fi aceasta o soluție”, mai spune Albu.

Transportatorii sunt revoltați
Şoferii microbuzelor vor un loc stabil, unde să poată staţiona pe termen lung. „Ne tot mută din stânga-n dreapta şi oamenii sunt derutaţi. Am fost în fața Catedralei catolice, pe Cuza Vodă, acum lângă biserica ortodoxă. Am pierdut o mulţime de clienţi din cauză că ne-au mutat de pe Cuza Vodă. Pe de altă parte, în actuala stație, locul este foarte mic.  De multe ori fac câte 2-3 ture în jurul bisericii până găsesc un loc de parcare fără să fiu în drum”, spune Ludovic Csaholai, şofer pe ruta Satu Mare – Odoreu. „Indiferent unde ne mută, dar să avem odată un loc fix, fără să fim înjuraţi de locatari”, spune Lazar Szabolcs, un alt şofer pe ruta Satu Mare – Halmeu.


Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite