Sporurile funcţionarilor publici, luate la control-Revista presei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Revista Presei
Revista Presei

Potrivit Agenţiei Judeţene pentru Prestaţii Sociale, funcţionarii publici vor rămâne din martie fără majoritatea sporurilor şi doar 150 de sindicalişti au ieşit la pichetarea Prefecturii, scriu ziarele locale de azi.

Un număr de 230 de instituţii publice din judeţ trebuie să prezinte, începând din această lună, la Agenţia Judeţeana pentru Prestaţii Sociale (AJPS) Satu Mare, statele de plată refăcute după ce au tăiat salariaţilor sporurile de stabilitate, de dispozitiv, de toxicitate, de periculozitate, de mobilitate, de confidenţialitate, de ecran şi indemnizaţiile de echipament, hrană şi medicamente. În caz contrar, AJPS va sesiza Curtea de Conturi, instituţia abilitată în luarea măsurilor ce se impun. Până în acest moment, majoritatea instituţiilor şi-au depus anexele, iar în următoarea perioadă AJPS urmează să analizeze situaţiile depuse, scrie Gazeta de Nord Vest.

Doar 150 de sindicalişti au ieşit la pichetarea Prefecturii
Joi, cu începere de la ora 14:30, sindicaliştii de la Filiala Satu Mare a Confederaţiei Naţionale Sindicale “Cartel ALFA” au pichetat sediul Prefecturii Satu Mare. Au participat circa 150 de protestatari, majoritatea din sistemul de învăţământ din judeţ. Pentru a se proteja de lapoviţa de afară, participanţii s-au adăpostit în parcarea situată sub un corp de clădire al Prefecturii. După ce au desfăşurat două lozinci cu denumirile sindicatelor ale căror lideri au protestat, Federaţia Educaţiei Naţionale şi Sindicatul Învăţământului Preuniversitar, pe rând, au luat cuvântul Vasile Dârle, reprezentantul permanent al CN Cartel ALFA, Sorin Faur, preşedintele filialei sătmărene a CN Cartel ALFA, Ioan Drăgan, preşedintele Sindicatului Învăţământ Preuniversitar Satu Mare şi Lucia Turdeanu, lider al Sindicatului de la Şcoala 13 Satu Mare, recent comasată, titrează Informaţia Zilei.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite