Iniţiativă: Sport brazilian, jucat la Satu Mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Turneul Internaţional de Footvolley, sportul născut pe plaja Copacabana, atrage în acest weekend sute de sătmăreni. Şase echipe se bat pentru câştigarea turneului, la care s-au înscris jucători din ţară, dar şi din Ungaria.

După antrenamentele de ieri după-amiază, în această dimineaţă a început a doua etapă a „Turneului Internaţional de Footvolley“, desfăşurat în acest weekend la Satu Mare, cu meciurile celor şase echipe rămase în cursa pentru trofeu. La competiţia desfăşurată pentru al doilea an consecutiv la Satu Mare sunt înscrise echipe din toată ţara, dar şi din străinătate. Jucătorii se luptă pentru un loc pe podium, dar şi pentru premiile în valoare totală de 3.000 de lei asigurate de organizatori. În pauza meciurilor ce se vor desfăşura până spre seară, în această după-amiază, de la ora 16.00, are loc pe plaja amenajată în parcarea hipermarketului Real un spectacol de dans sportiv, urmat de o paradă a costumelor de baie.

Un sport fără vârstă


Cel mai tânăr jucător din cadrul turneului are 13 ani, iar cel mai vârstnic 53. Graf Mihaly (53 de ani) este din Ungaria şi participă la competiţii de footvolley de mai bine de 6 ani. „În urmă cu circa 6 ani, concuram într-un turneu de tenis cu piciorul organizat în Nyíregyháza. În cadrul evenimentului s-a organizat şi un concurs de footvolley. Atunci am jucat prima dată şi mi-a plăcut atât de mult încât am renunţat definitiv la tenisul cu piciorul pentru acest sport“, spune jucătorul maghiar.

 „Este ca tenisul cu piciorul, însă, întocmai ca la volei, mingea nu are voie să atingă terenul“ - Graf Mihaly, jucător

Sătmărenii au fost cuceriţi de footvolley


Graf Mihaly dezvăluie şi motivele pentru care footvolley-ul a devenit sportul său preferat. „Atmosfera este deosebită, pentru că se joacă pe teren cu nisip, te simţi ca pe plajă, cu muzică antrenantă şi lume bine dispusă. Pe de altă parte, este un sport care necesită multă muncă în echipă, o tehnică foarte bună şi siguranţă de joc“, mărturiseşte el. Jucătorul spune că sincronizarea este esenţială pentru un joc reuşit. „Este ca tenisul cu piciorul, însă, întocmai ca la volei, mingea nu are voie să atingă terenul, de aceea este foarte importantă sincronizarea perfectă cu coechipierul tău. Mai mult, o asemenea mişcare te menţine în formă, drept dovadă, eu, la 53 de ani, încă particip la competiţii internaţionale“,conchide acesta.
Sătmărenii au fost cuceriţi de sportul brazilienilor. „Este foarte plăcut să joci un asemenea sport. Te simţi ca pe plajă. Este mai antrenant decât tenisul cu piciorul, pentru că timpul de reacţie este mult mai scurt, pentru că mingea nu are voie să cadă în teren“, spune unul dintre cei doi membri ai echipei sătmărene „Extratereştrii“, înscrise în turneu.




Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite