Spitalul din Tăşnad a fost preluat de Spitalul Judeţean

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele trei secţii ale unitpţii medicale din Tăşnad au fost preluate, din această lună, de Spitalul Judeţean de Urgenţă Satu Mare. Autorităţile judeţene şi-au propus să investească în dezvoltarea unităţii circa 80.000 de lei.

Cele trei secţii ale Spitalului din Tăşnad vor intra într-un proces de modernizare şi dotare cu aparatură medicală de specialitate, după ce au fost preluate de către Spitalul Judeţean Satu Mare şi Consiliul Judeţean, începând cu data de 1 aprilie. „S-a creat o adevărată nebunie cu privire la zvonurile care anunţau închiderea spitalului. Oamenii trebuie să ştie că acest spital rămâne deschis, medicii nu îşi pierd locurile de muncă. În plus, se vor înfiinţa noi servicii medicale“, a declarat astăzi, într-o conferinţă de presă, Adrian Marc, managerul Spitalului Judeţean Satu Mare. El spune că, prin această comasare, se vor asigura în continuare serviciile medicale pentru circa 35.000 de locuitori din zona Tăşnadului. Cele trei secţii din Tăşnad au 103 angajaţi şi 70 de paturi.
În urma procesului de preluare, spitalul orăşenesc şi-a pierdut doar personalitatea juridică şi a trecut în administrarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Satu Mare. Toate cheltuielile vor fi suportate de acum de unitatea medicală de urgenţă şi de Consiliul Judeţean. „Unitatea funcţionează acum ca o secţie externă a Spitalului Judeţean. Cele trei secţii existente nu s-au desfiinţat şi nici personalul medical angajat nu şi-a pierdut locul de muncă. Am luat această hotărâre pentru a evita desfiinţarea acestui spital“, adeclarat Adrian Marc, managerul Spitalului Judeţean Satu Mare.
Dezvoltarea serviciilor în ambulatoriu
La solicitarea medicilor din Tăşnad, în ambulatoriul de specialitate se vor înfiinţa cabinete medicale care vor oferi servicii suplimentare bolnavilor, dar secţia va primi şi aparatură medicală necesară. „E nevoie de servicii suplimentare la Oftalmologie, ORL, Psihiatrie, Cardiologie şi Dermatologie pentru ca bolnavii să nu mai fie nevoiţi să se deplaseze pentru consultaţii suplimentare la Satu Mare. Această lipire a Spitalului din Tăşnad de cel din Satu Mare are numeroase avantaje. Secţia va beneficia de suport pentru dezvoltarea pe viitor“, a mai precizat Adrian Marc.
Cele trei secţii, de Pediatrie, Interne şi Obstretică-Ginecologie, funcţionează acum cu dotări minime. Lipseşte aparatura medicală performantă, iar cea existentă este veche. Autorităţile vor demara proceduri pentru achiziţionarea de aparatură medicală de ultimă generaţie.
Cifre: 80.000 de lei va investi Consiliul Judeţean în dotarea şi modernizarea secţiilor din Tăşnad.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite