Specula blochează voucherele Rabla-Revista presei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Revista presei
Revista presei

Gazeta de Nord Vest scrie despre programul “Rabla” 2010. În judeţul Satu Mare au fost casate peste 500 de rable, fiind eliberate tot atâtea vouchere. Marea majoritate a celor care şi-au dus rablele la casat nu intenţionează să-şi cumpere un autoturism nou ci mai degrabă urmăresc să le vândă, iar Informaţia Zilei. scrie că în cimitirele din Satu Mare nu mai e loc pentru morminte noi.

Gazeta de Nord Vest scrie despre programul “Rabla” 2010. În judeţul Satu Mare au fost casate peste 500 de rable, fiind eliberate tot atâtea vouchere. Marea majoritate a celor care şi-au dus rablele la casat nu intenţionează să-şi cumpere un autoturism nou ci mai degrabă urmăresc să le vândă. Pe piaţa neagră, preţul acestora variază între 1.000 şi 1.500 de lei, chiar dacă valoarea acestora este de 3.800 de lei, şi nu duc lipsă de cumpărători. De altfel, la anunţurile de mică publicitate din ziare  apar, zilnic, minimum cinci oferte de vânzare sau de cumpărare a voucherelor pentru Rabla.

În cimitirele din Satu Mare nu mai e loc pentru morminte noi

Afaceri necurate cu locurile de veci, scrie Informaţia Zilei. Cimitirul de pe strada Amaţiului, cel mai mare din Satu Mare, practic nu mai are locuri libere, aşa că există pericolul ca cei decedaţi de acum încolo să nu mai aibă locuri de veci. Cimitirul se află în administrarea celor de la SC Locaterm. În situaţia dată soluţia ideală ar fi fost achiziţionarea unor noi terenuri pentru morminte.  Amatori de a-şi vinde terenurile s-au şi găsit, dar Primăria Satu Mare a considerat că cei 30 de euro ceruţi pentru un metru pătrat de teren este prea mare. Până au decurs negocierile iar preţul a fost scăzut la 15 euro pe metru pătrat, s-a constatat că Primăria Satu Mare nu mai are banii necesari achiziţionării terenului în cauză.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite