Satu Mare: Spectacol pe patru roţi la Cupa Someş – Oaş (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ieri s-a desfăşurat finala pe ţară a concusului de de raliuri tehnico-aplicative. Combinaţia de linii drepte şi curbe cu grad variat de dificultate a făcut din circuitul sătmărean o provocare chiar şi pentru piloţii profesionişti

Spectacol pe patru roţi pe bulevardul Transilvania din municipiul Satu Mare. Pasionaţii de maşini şi nu numai au avut ocazia să participe la finala pe ţară a campionatului pentru Raliuri Tehnico-Aplicative, Cupa Someş – Oaş - MCM Energy Drink, organizată de Automobilul Clubului Român Satu Mare.


Un număr de 25 de concurenţi din Baia Mare, Hunedoara, Timişoara, Cluj Braşov, Braşov, Satu Mare, Ungaria şi Slovacia au făcut spectacol pentru sute de spectatori.
Grila de start a competiţiei a reunit maşini din mai multe clase: 1400 cm³,1600 cm³, peste 2000 cm³ precum şi două clase speciale, cea piloţilor profesionişti şi cea a amatorilor. Maşinile aliniate la start au reprezentat un amestec eterogen, variind de de la Dacia Logan la BMW, VW Golf, Opel, Suzuki swift.

image


Primul concurent, Ovidiu Ramba, din Gheorgheni  a reuşit să scoată unul dintre cei mai buni timpi, 1.30 secunde. „Nu a fost o cursă tocmai uşoară, ci una cu multe obstacole, manevre şi piedici. Cu toate acestea, cred că am obţinut un timp relativ bun“, a spus concurentul care a condus un autoturism Mitsubishi Colt. Din concurs a făcut parte şi un tânăr de 16 ani, care nu posedă permis de conducere. În ciuda acestui fapt, a dat clasă multor participanţi prezenţi la manifestare. „Prima oară am condus la vârsta de 9 ani, alături de tatăl meu. Mă pregătesc deseori în poligon“, a spus Majer Richard.

Spectacol, dar şi defecţiuni tehnice



image


Combinaţia de linii drepte şi curbe cu grad variat de dificultate a făcut din circuitul sătmărean o provocare chiar şi pentru piloţii profesionişti, nelipsind astfel abandonurile cauzate de probleme tehnice. 

Favoritul competiţiei, Marius Feher, din Baia Mare, prezent tot timpul la astfel de concursuri, a fost nevoit să renunţe în ultima clipă, din cauza unei defecţiuni. „Maşina mi s-a stricat în urmă cu câteva zile, însă am crezut că voi reuşi să ajung la final. Păcat!“, a spus Marius Feher, pilotul BMW-ului 323.


Organizatori mulţumiţi


David Seletye, organizatorul concursului s-a declarat mulţumit de prestaţia piloţilor. „Vremea a ţinut cu noi, concurenţii au dat dovadă de profesionalism. Sunt bucuros că au participat persoane din toată ţară, inclusiv din străinătate“, a spus David Seletye. Publicul a savurat din plin toată demonstraţia. „Am venit din Halmeu, special pentru acest concurs. Am văzut piloţi profesinişti, dar trebuie să recunosc că şi amatorii s-au descurcat foarte bine“, a spus Ioan Breşel.



image
image
image
image
image
image
image
image
image
Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite