Satu Mare: Spectacol de agilitate canină cu patrupede campioane

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Satu Mare: Spectacol de agilitate canină cu patrupede campioane
Satu Mare: Spectacol de agilitate canină cu patrupede campioane

În această dimineaţă, începând cu ora 11, pe strada Ştrandului, la şcoala de dresaj canin Alpha K 9, a fost organizat un spectacol demonstrativ de agilitate canină. Invitatul special al demonstraţei de agilitate a fost Gizmo, vedetă canină în reclame.


Zeno va participa în septembrie  la Campionatul Mondial de Agility
Ciobănescul belgian Zeno, în vârstă de doi ani, prezent la demonstraţia de astăzi, va concura în perioada 3-6 septembrie la Campionatul Mondial de Agility, ce va avea loc la Gyula în Ungaria. “Zilnic facem antrenamente. Îi place foarte mult mişcarea. De mic m-am ocupat de dresajul lui, iar de agility de aproape un an de zile. Vor fi zeci de concurenţi din 20 de ţări în septembrie la campionat, şase câini din România printre care şi Zeno, dar ne antrenăm şi sperăm să obţinem o medalie“ , spune Robert Hariton în vârstă de 32 de ani.

Un sport plin de satisfacţii şi pentru stăpânii patrupedelor
“Vrem să popularizăm acest sport şi în Satu Mare. Este foarte plăcut şi plin de satisfacţii atât stăpâni cât şi pentru patrupede. Demonstraţia de astăzi este ocazionată şi de lansarea cursurilor de agilitate canină şi la Satu Mare”, a declarat Zoltan Szabo, instructor al şcolii de dresaj Alpha K 9. Aproape 15 câini campioni, dresaţi la un nivel professional au concurat în probe contra cronometru, sub privirile elevilor de la taberele şcolare şi a celor câtorva zeci de sătmăreni prezenţi la spectacol. Concret, câinii au parcurs trasee cu obstacole cu diverse grade de dificultate peste care au sărit într-o anumită ordine. “ Sunt foarte inteligenţi aceşti câini, au reţinut traseul pe care trebuie să îl parcurgă, este ceva foarte frumos”, spune Paul Pop, un spectator în vârsă de 13 ani. La spectacolul de agilitate canină au participat doi câini campioni din Oradea şi unul din Satu Mare, care vor reprezenta România în competiţia internaţională de agilitate.

 Invitatul special al demonstraţiei, Gizmo, câinele sătmăreanului Eduard Toth, este protagonistul unei reclame difuzate internaţional



Buldogul francez Gizmo în vârstă de 7 ani a filmat 14 ore încontinuu


Câinele sătmăreanului Eduard Toth, Gizmo, în vârstă de 7 ani, a fost ales dintre alţi zece buldogi francezi pentru a juca într-o reclamă pentru băutura răcoritoare Schweppes, difuzată internaţional.  „Chiar dacă filmările au durat peste 14 ore, Gizmo nu a avut deloc trac, a reacţionat foarte bine şi a ascultat toate comenzile”, spune proprietarul câinelui, sătmăreanul Eduard Toth, dresor de câini. Pe timpul filmărilor i-a fost cald aşa că a trebuit să îl răcorim cu un prosop ud” , îşi aminteşte Edi. În povestea reclamei, bărbatul o serveşte pe domnişoara pe care tocmai a invitat-o în apartamentul său, cu o băutură răcoritoare, însă reacţia câinelui la sunetul produs de desfacerea băuturii răcoritoare, este de a aduce un set de jucării sexuale, ca şi cum ar ştii ce urmează. 

Anii de dresaj şi-au arătat rezultatul
Coordonatorii centrului de dresaj Apha K-9 din Satu Mare, Eduard Toth şi Zoltan Szabo, spun că, cei aproape şapte ani de dresaj şi-au arătat rezultatele şi pe platourile de filmare. „ Doar câinii dresaţi pentru socializare la nivel superior, pot face faţă unor condiţii de filmare cu peste 30 de oameni, zgomote şi alţi factori de stres”.  Din echipa care a creat reclama internaţională pentru băutura răcoritoare au făcut parte profesionişti din străinătate. „Regizorul, Maurus vom Scheidt şi  o parte a echipei tehnice au venit din Germania pentru acest proiect, iar actorul este din Marea Britanie. Doar actriţa era din ţară.”, mai spune Edi.

image

Gizmo este câine de terapie cu atestat
Pe lângă apariţiile în reclame, Gizmo are şi o îndeletnicire foarte serioasă, aceea de a ajuta copii şi persoanele cu dizabilităţi, fiind printre primii câini din ţară atestat pentru activităţi terapeutice. Potrivit specialiştilor, animalel pot înlesni comunicarea şi ajută terapeutul în programul pe care îl aplică. „ Am avut de exemplu un caz în care un copil cu anumite probleme la mâna dreaptă, refuza să o mai folosească agravându-şi situaţia. I-am dat comenzi lui Gizmo să facă aport doar jucăriilor pe care copilul le arunca cu mâna dreaptă şi prin alte trucuri sub formă de joacă împreună cu câinele, copilul a trecut peste refuzul de a-şi folosi mâna”, spune Eduard Toth.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite