Sorin Bumbuc este contabilul cu suflet caritabil

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Profesia de bază a lui Sorin este ceea de expert contabil, meserie pe care a dorit să o urmeze dintotdeauna şi în care crede că este un bun profesionist, însă cu aceeaşi ardoare se implică şi în acţiuni umanitare. „Pe 8 noiembrie 2009 a luat fiinţă asociaţia “Clubul Tău” a cărui menire este în primul rând una umanitară şi care îşi propune să sprijine persoanele cu probleme sociale.

Promovăm implicarea cât mai eficientă a sătmărenilor în acţiuni caritative, soluţionarea cazurilor personale cu probleme sociale, realizând astfel o punte de legătură între cei care doresc să ajute şi cei care au nevoie de sprijin. Acesta este crezul clubului, pe care iniţiatorii doresc să pună un deosebit accent“, spune  Sorin. El susţine că asociaţia oferă şi sprijini financiar, dar şi promovare a cazurilor în vederea iniţierii unor măsuri necesare soluţionării acestora. „Ne bazăm totodată pe sprijinul oamenilor cu suflet bun, a celor dispuşi să se implice într-un fel sau altul în susţinerea diferitelor cazuri, pe care periodic le vom prezenta şi vom face tot posibilul, dacă nu să le soluţionăm , măcar să lansăm un strigăt de ajutor“, mai spune Sorin.

Clubul sătmărenilor neajutoraţi

Sorin este foarte mândru de faptul că de la înfiinţarea clubului au fost finalizate 12 acţiuni caritabile. Cel mai emoţionant caz a fost cel al lui Claudiu Răzvan, un băieţel de 8 ani, care suferă de un retard neuromotor sever. De asemenea, pe Sorin l-a impresionat şi povestea unui băieţel de 10 ani din comuna Dumbrava, care suferă de tetrapareză statică, şi căruia au reuşit să-i ofere un scaun cu rotile. Însă cel mai de impact caz a fost cel al micuţei Sabina Jennifer, o fetiţă de 4 ani, care suferă de o afecţiune oftalmologică severă. „Am organizat în acest sens un mare spectacol la Casa de Cultură a Sindicatelor, unde tinerii talentaţi au susţinut un spectacol pentru cea de a doua operaţie a fetiţei. Pentru a-i salva vederea, familia are nevoie de 20.000 de euro ca să se poată prezenta la intervenţia chirurgicală pentru care a fost programată la o clinică de specialitate din Paris, iar noi am reuşit să strângem doar din acest eveniment  1.779, 50 de lei. Urmează ca pe 13 martie să organizăm un concurs de dans pentru susţinerea cazului fetiţei, cu juriu din Oradea şi Cluj, iar pe 14 martie să înmânăm donaţiile colectate“, afirmă sătmăreanul. Apoi, tânăruil este convins că fetiţa va avea banii necasri să plece la clinica din Franţa pentru efectuarea investigaţiilor premergătoare operaţiei.

Ce-i place

Îi place foarte mult ceea ce face atât din postura de expert contabil, cât şi din cea de preşedinte al „Clubului Tău“. Adoră să-şi petreacă timpul liber cu fiica lui, Miriam Letiţia, „un îngeraş de fetiţă în vârstă de doi ani“. Îi place sportul şi, în special, să joace fotbal cu prietenii.

Ce nu-i place

Nu-i plac oamenii neserioşi şi cei nesinceri. Nu-i place incompetenţa şi faptul că majoritatea oamenilor aleargă doar după bani şi uită să se apropie de semenii mai nevoiaşi.

Întrebări şi răspunsuri:


Ce satisfacţii îţi aduce munca de caritate?
S.B – Satisfacţia este imensă, mai ales că reuşim pas cu pas să consolidăm puntea de legătură dintre cei dispuşi să ajute şi cei care au nevoie de ajutor.

Sunt românii receptivi la genul acesta de acţiuni caritative?
S.B – Mai mult sau mai puţin. Tocmai acesta este motivul principal pentru care ne implicăm şi organizăm astfel de activităţi şi evenimente caritabile.

Profil
Născut: 9 aprilie 1981, Satu Mare
Studii: Facultatea de Finanţe şi Contabilitate, Universitatea Vasile Goldiş Satu Mare
Familie: un copil

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite