Şomerii salvează vieţi – revista presei locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Revista presei sătmărene
Revista presei sătmărene

Ziarele locale de azi scriu despre numărul mare de sătmăreni care donează sânge.  În acest an, categoria cea mai mare a donatorilor este din rândul şomerilor. Tot presa locală scrie despre primarul Betea, obligat de instanţă să mute Primăria de la Racşa în Oraşu Nou.

Numărul sătmărenilor care au donat sânge anul trecut a fost de 10.400, cu circa 1.500 mai mulţi faţă de anul precedent. Totodată, aceştia au donat peste 4.600 de litri de sânge, salvând astfel sute de vieţi. Faţă de ceilalţi ani în care cei mai activi donatori erau săracii şi cadrele din instituţiile militarizate, anul trecut li s-au alăturat şomerii, aceştia reprezentând circa un sfert din totalul donatorilor, scrie Gazeta de Nord Vest.

Primarul Betea, obligat de instanţă să mute Primăria de la Racşa în Oraşu Nou


Luni, 18 ianuarie 2010, la Curtea de Apel din Oradea s-a pronunţat sentinţa definitivă şi irevocabilă privind anularea dispoziţiei primarului Toma Betea din Oraşu Nou de a muta sediul Primăriei în satul Racşa.

Acţiunea în justiţie a fost demarată în anul 2009 de Prefectura Satu Mare, care a obţinut astfel o victorie morală. Numai că sentinţa dată anulează doar dispoziţia primarului, dar nu îl şi obligă pe acesta să mute înapoi la Oraşu Nou sediul primăriei.
Cele afirmate mai sus reprezintă doar una din părerile specialiştilor şi nu e sigur că e şi cea mai potrivită, mai ales că acest caz de la Racşa este unul complex de tot, scrie Informaţia Zilei.


Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite